COMENTARIUL ZILEI Binomul va contraataca la baionetă

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Binomul va contraataca la baionetă
Aşadar, ministrul Justiţiei a reuşit să pună pachetul de legi ale justiţiei în braţele Parlamentului, căruia îi va reveni sarcina să le adopte.După părerea mea, nu va fi deloc uşor, va urma o bătălie pe viaţă şi pe moarte.

Liberalii şi USR-iştii vor veni cu o mulţime de amendamente, prin care să mutileze orice prevedere care nu convine trinomului Iohannis-DNA-SRI. Sesizările la Curtea Constituţională vor curge cu nemiluita, iar când se va ajunge la vot nu am certitudinea că va exista o majoritate care să impună noile legi. O mulţime de parlamentari ai PSD şi ALDE vor fi şantajaţi cu dosare deja existente şi păstrate pentru momentul în care va fi nevoie de ele, iar altele vor fi pur şi simplu fabricate pe bandă rulantă. Cum votul este secret, nu am convingerea că parlamentarii şantajaţi vor vota în favoarea legilor, pe baza asigurării că toate cererile DNA de ridicare a imunităţii vor fi respinse, frica de DNA este mult prea mare şi hidoasă.

Cei cu inima mai slabă se vor alătura vajnicilor „apărători ai justiţiei”, supuşi necondiţionat ordinelor venite de la locatarul de la Cotroceni, întâistătătorul dreptăţii şi luptător contra penalilor. Nu doar ei, însă, ci şi „acoperiţii” sistemului din PSD, care, Slavă lui Merklaus, nu duce lipsă de aşa ceva. Aceşti „acoperiţi” vor avea sarcina de a vota toate amendamentele liberalilor şi USR-iştilor, pentru ca la votul final din pachetul de legi să mai rămână doar nişte zdrenţe jalnice. Mai mult, nu pot să jur cu mâna pe inimă că aceştia nu vor fi încurajaţi şi acoperiţi chiar de către Dragnea, care face orice, inclusiv să vândă partidul pe tarabă, pentru a scăpa de puşcărie sau Tudose, care nici măcar nu trebuie ameninţat sau şantajat, pentru că va face de bună voie „ce trebuie”.

La toate acestea, mai adăugăm şi „amănuntul” că UDMR nu se omoară de dragul adevăratei justiţii, fiind gata oricând să plece urechea la cântecul de sirenă al celor care îi promit intrarea la guvernare şi satisfacerea unor pretenţii pe care nici măcar PSD nu le-a acceptat, chiar împotriva voinţei lui Dragnea. Se anunţă o luptă pe viaţă şi pe moarte. Rămîne de văzut cât de lungă va fi.

„Sistemul va face absolut orice pentru a se menţine la butoanele statului, chiar împotriva acestuia”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !