COMENTARIUL ZILEI Când prostul nu vede trenul

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
Mortul călcat de tren nu are nicio scuză, nu merită nici măcar să fie căinat că a avut ghinion, căci a muri călcat de tren nu înseamnă ghinion, ci prostie. Dacă nu eşti orb, nu ai cum să nu-l vezi , dacă nu eşti idiot nu poţi să nu verifici dacă nu cumva vine, din moment ce eşti în faţa liniilor. Dar, chiar dacă eşti orb, îl auzi, căci are obiceiul să fluiere.

Marii analişti politici şi diverşi conducători de „oşti” politice ori încearcă să se autoiluzioneze, ori sunt orbi şi surzi când vorbesc despre Traian Băsescu. Văd şi aud pe la diverse „şezători” emiţători de opinii care râd cu gura până la urechi când aud că fostul chiriaş de la Cotroceni reintră în politică, pentru că acesta se va face definitiv de râs la toate alegerile la care va participa. Este absurd, spun ei, ca electoratul să-i mai acorde credit măcar până la nivelul piciorului broaştei unui individ care, prin partidul său aflat la guvernare, a tăiat salariile şi pensiile, a închis spitale, a furat miliarde din avuţia ţării. Un individ care pur şi simplu şi-a bătut joc de români şi de România.

În optimismul lor, duşmanii lui Băsescu ori nu ştiu ori se fac că nu ştiu că aici nu mai este vorba despre credibilitate, ci despre un nucleu dur de adepţi, alcătuit din indivizi pe care nu-i interesează absolut deloc ce a făcut Băsescu, ci câştigul pe care l-au avut ei sub domnia acestuia. Liota de lingăi puşi în diverse funcţii bănoase, de la cel mai mic până la cel mai mare nivel nu are cum să nu-şi dorească reîntoarcerea la vremurile „bune”, reîntoarcerea la funcţiile şi privilegii pe care le-a pierdut după ce băsiştii au pierdut puterea. Aceştia formează deja o armată, gata să se angajeze în luptă la baionetă, în speranţa că vor fi iarăşi ce-au fost şi mai mult decât atât. Pe lângă aceşti luptători fideli, imediat ce Băsescu va prelua şi oficial noul său partid, o sumă de parlamentari, primari din comunele şi oraşele ţării vor fi aduşi cu anasâna, şantajaţi cu dosarele adunate cu osârdie de către servicii şi ascunse prin dulapurile lui Băsescu. Dacă eşti cuminte şi candidezi pe lista PMP, dosarul rămâne la sertar, dacă faci pe nebunul, te trezeşti săltat din pat de către DNA.

În fine, dar- ca importanţă- nu în ultimul rând, caracatiţa portocalie a reuşit să inoculeze în mentalul unor votanţi din clasa de jos ideea că datorită reprezentantului lui Băsescu în cercul puterii locale el a primit de lucru, pentru a putea pune pe masă un codru de pâine. Femeia de serviciu de la nu ştiu care instituţie sau firmă de casă a partidului este convinsă că dacă nu câştigă alegerile binefăcătorul ei va fi dată afară. Toate acestea, adunate, se cifrează la cel puţin 12-13% în zonele în care puterea băsito- pedelistă a rămas intactă. (Nu este mai puţin adevărat că regula este valabilă şi pentru zonele în care PSD a fost permanent la putere). Aşadar, cei care nu ţin cont de aceste lucruri se vor trezi loviţi de tren când le va fi lumea mai dragă. Mai ales că, spre deosebire de alte trenuri, trenul Băsescu nu circulă doar pe calea ferată, ci apare de unde nu te aştepţi. Atenţie la tren, stimaţi politicieni!

„Încrierea lui Băsescu în PMP este un fluierat al trenului care vine. Cine se face că nu-l aude, să nu se mire de ce va păţi”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !