COMENTARIUL ZILEI Mimii trişti ai marelui absurd

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
Prin 1983-1984, Casa de Cultură a Municipiului Arad participa la festivalul Cântare României, cu un montaj literar artistic, scris de la cap la coadă de către Simion Todoca.

La final, Simion Todoca ieşea la rampă şi spunea, citându-se pe sine : „ne-a mai rămas doar clipa de tăcere ca să mimăm o umbră de cuvânt, când palmele au încetat să bată, ne amintim că suntem pe pământ. Degeaba vrem să mai ieşim la rampă, cortinierul este orb şi surd, ne chinuim, gesticulând aiurea, noi, mimii trişti ai marelui absurd”. Vi se pare că s-a schimbat ceva? Mie, nu !Gaşca potenţilor din Uniunea Europeană impune României reguli care să o menţină în postura de servitor la masă, mulţumit cu resturile aruncate de la masa bogaţilor. Nu diferă cu nimic de cheful prinţişorului Nicu Ceauşescu, de la restaurantul Dumbrava, din Sibiu.Legenda conform căreia Nicu a jucat fotbal cu pui fripţi este total neadevărată. Am fost acolo, în calitate de simplu instalator de intervenţie. Da, Nicu a jucat fotbal, însă nu cu pui fripţi, ci cu nişte cupe de şampanie umplute cu bani de către fiecare petrecăreţ. Nicu s-a urcat pe masă, a cerut să vină tot personalul de serviciu, a dat cu piciorul în fiecare cupă, iar angajaţii s-au repezit să adune banii. Faptul că nu m-am aruncat să adun şi eu câteva sute de lei nu are relevanţă, nu discutăm aici despre mine, ci despre ceea ce fac, de 25 de ani, conducătorii noştri. Prin rapt, minciună şi prevalare de la regulile democratice, ajung să conducă România şi să pretindă că, din moment ce au fost aleşi, au dreptul să facă orice. Nu ar îndrăzni să dicteze dacă nu ar avea sprijinul necondiţionat al marilor puteri. România este teatrul de operaţii al unui război crunt între forţele oculte care conduc lumea. Aflată în picaj, mişcarea popularilor europeni dă mână liberă reprezentanţilor săi din ţările Uniunii Europene, sprjinindu-i până în pânzele albe. Pe ei nu îi anchetează nimeni, dosarele lor sunt ascunse cu mare grijă. Internaţionala Socialistă nu ripostează, pentru că are o înţelegere cu merkel(nu este o eroare, de acum înainte voi scrie merkel doar cu litere mici, pentru că a devenit un substantiv comun).

Întrebarea este: ce facem noi, românii, mai alegem nişte mincinoşi, nişte slugi ale marilor puteri? Îi slujim, pe mai departe, pe mimii trişti ai marelui absurd, rămânând şi noi în această categorie, sau facem ceva pentru noi?

simion.todoca@russmedia.ro
Citat: „merkel a devenit un substantiv comun, reprezintă to9t ceea ce este mai rău pentru România”​



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !