COMENTARIUL ZILEI Programul prima casă…recuperată

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Programul prima casă…recuperată
Preşedintele Facebook nu a putut înghiţi afrontul completului de judecată care a îndrăznit să decidă că familia Iohannis a dobândit o casă prin fals şi uz de fals.

Pentru că s-a ajuns la o decizie definitivă şi irevocabilă, Iohannis a decis să recurgă la recursul în anulare, singura soluţie care mai exista. Dacă, în cele din urmă va avea câştig de cauză, lucru foarte probabil, având în vedere cine este în cauză, Iohannis va împuşca doi iepuri : va demonstra că este curat şi nu va mai putea nimeni să-i amintească de falsul prin care a furat o casă, dar totodată va avea un deosebit avânt în a susţine „reformarea” justiţiei române. Faptul că, până la recursul în anulare, nicio instanţă judecătorească nu i-a dat dreptate, va spune el, demonstrează că justiţia este încă manevrată politic de către duşmanii democraţiei şi statului de drept. Care, se subînţelege, sunt şi duşmanii lui, pentru că doar el luptă pentru lucrul bine făcut. Prin urmare, trebuie luate măsuri drastice, trebuie făcută o reformă la sânge, lucru pe care îl reliefează şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare impus în continuare României.

Tare mă tem că, după modelul Băsescu-Macovei, tandemul care şi-a instalat peste noapte gaşca de lipitori de afişe şi cărători de saci cu şpăgi de milioane în posturi de procurori, Iohanis şi Ciolos vor schimba tot ce nu le place, pentru a pune definitiv cizma pe grumazul justiţiei. Mai exact, a acelei părţi a justiţiei nebăsiste care, după plecarea lui Băsescu, începuse să prindă puteri. Vor face tot ce le va dori inimioara, ştiind foarte bine că vor fi sprijiniţi necondiţionat de către Comisia Europeană, exact cum a fost susţinut Băsescu, dacă nu şi mai abitir. Popularii europeni au acută nevoie de păstrarea puterii în cât mai multe state ale Uniunii Europene, mai ales acum, când Merkel riscă să se ducă de-a berbeleacul din cauza migranţilor. Cel mai bun exemplu este faptul că nimeni nu a zis nici „pâs” atunci când Cioloş a acceptat construirea bugetului pe baza unui deficit de 3%. Doar este Guvernul lor, pus direct de la Bruxelles, nu unul condus de Ponta.

Faptul că preşedintele ţării profită de poziţia sa pentru a impune nişte decizii de natură să-l disculpe este cel puţin imoral. Din moment ce pe perioada mandatului sau mandatelor te bucuri de imunitate totală şi nu te ia nimeni la rost pentru toate porcăriile anterioare şi cele pe care le faci în exerciţiul funcţiunii ar trebui să te determine ca, din bun simţ, să nu-ţi permiţi să intentezi tu altora procese. Pentru că, lucru deja dovedit, sistemul nu va îndrăzni să te contrazică, orice ai cere. La primul termen pentru judecarea procesului intentat de familia Iohannis s-a dispus o amânare, pentru 25 ianuarie. Nu ştiu de ce, am sentimentul că vor urma şi alte amânări, cel puţin până la data la care preşedintele Iohannis va decide dacă schimbă sau păstrează actualii şefi de la DNA , Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instituţii.

„Persistă vagă impresie că între klaus Iohannis şi instituţiile de represiune se desfăşoară o partidă de şah, dacă nu chiar un război subteran”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !