Compania de Apă, trasă la răspundere

De Alin Gherasim
2Comentarii
Compania de Apă, trasă la răspundere
Consiliul Judeţean nu a aprobat votarea bugetului Companiei de Apă. Sunt cerute informaţii referitoare la performanţă şi obiectivele pe 2016.

Situaţie fără precedent la Compania de Apă Arad. După ce, ani de zile, şefii societăţii au fost obişnuiţi să facă totul după capul lor, fără a da socoteală nimănui, de această dată situaţia s-a schimbat. Compania de Apă Arad (CAA) a fost lăsată, pentru moment, fără buget pentru anul 2016. Consiliul Judeţean Arad s-a întrunit în şedinţă extraordinară vineri pentru a acorda mandate speciale reprezentanţilor CJA în Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul CAA. Mandatele urmau să fie primite de patru consilieri judeţeni, reprezentanţii judeţului la companie. Doar că, până la urmă, nu au mai fost acordate. De ce? Consilierii judeţeni nu au fost convinşi de pledoaria Alinei Costea, directorul economic al Companiei de Apă, pledoarie care s-a referit la criteriile de performanţă propuse pentru anul 2016. Tonul a fost dat de consilierii PSD care au spus că nu au fost bifate cum trebuie criteriile de performanţă. Alina Costea a spus că au fost menţinute criteriile de performanţă din 2015. Ulterior, Mircea Purcaru s-a legat de modul de încasare a facturilor: „V-aţi propus să plătiţi facturile către furnizori la 30 de zile de la emiterea lor, iar încasarea pentru serviciile pe care le prestaţi să se facă la 60 de zile. Cum se poate aşa? Nu va fi asigurat fluxul de lichidităţi dacă încasaţi la 60 de zile, dar trebuie să plătiţi la 30 de zile.” Vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJA, Adrian Ţolea, a intrat în discuţie şi a propus ca cei care nu sunt mulţumiţi de explicaţiile primite, să nu voteze acordarea mandatelor către aleşii care reprezintă CJA în AGA la Compania de Apă, AGA ce trebuia să adopte bugetul companiei în data de 22 februarie. Odată supus votului, proiectul a fost respins, după ce marea majoritate a consilierilor s-au abţinut. „În şedinţa ordinară a CJA care va avea loc miercuri, 24 februarie, vă aşteptăm să veniţi cu explicaţii mai detaliate privind criteriile de performanţă ale Companiei de Apă, obiectivele pentru 2016, dar şi explicaţii privind îmbunătăţirea activităţii companiei în acest an”, a spus Ţolea. Aşadar, miercuri va fi supus din nou votului proiectul de hotărâre care vizează acordarea de mandate reprezentanţilor CJA în AGA, reprezentanţi ce vor vota aprobarea bugetului Companiei de Apă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor