Consilierul susţine că la votul pentru ATOP nu a fost cvorum

De Simion Todoca
3Comentarii
Consilierul susţine că la votul pentru ATOP nu a fost cvorum
© Marius Sulincean Foto: JA
Consilierul judeţean PSD, Marius Sulincean, consideră că Instituţia Prefectului trebuie să atace în instanţă adoptarea proiectului privind membrii ATOP, întrucât la momentul votului nu exista cvorumul prevăzut de lege.

„La ședința de plen au fost prezenți 25 de consilieri însă la pct. 4 zece consilieri din opoziție au părăsit sala alături de cinci dintre cei șase consilieri ai Puterii nominalizați să facă parte din ATOP, mai puțin dl. Purcaru care nu face parte din grupul PNL-UDMR-PMP. În aceste condiții proiectul de hotărâre nu putea fi aprobat din lipsa cvorumului, respectiv existența a cel puțin 17 consilieri județeni. La reintrarea în sală s-a comunicat rezultatul votului, respectiv adoptarea proiectului cu un număr de 14 voturi din totalul de 19 consilieri prezenți. În contextul în care cei patru consilieri nominalizați să facă parte din ATOP au fost incluși în cvorum deși nu erau în sală la momentul votului, președintele Cionca a săvârșit un abuz, falsificând cvorumul. Mai mult, cei patru consilieri județeni intră și ei sub incidența legii penale, participând la adoptarea proiectului de hotărâre, generând o situație evidentă de conflict de interese în înțelesul art. 301 NCP”, explică Marius Sulincean. Care precizează că, în caz că Prefectul nu va ataca decizia în instanţă, PSD Arad îşi revervă acest drept.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor