Controversă pe 18 milioane euro

De Simion Todoca
14Comentarii
Controversă pe 18 milioane euro
PSD şi PNL se acuză reciproc de tergiversarea unei investiţii importante pentru Arad

Subiectul polemicii este o investiție de 18 milioane de euro, pe care grupul OMV dorește să o realizeze în municipiul Arad. CLM Arad a aprobat realizarea căilor de acces spre viitorul depozit de carburanți, pe care OMV dorește să-l realizeze în Arad.

Falcă: „O tactică penibilă”

„Consilierul Vărcuș a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a punctului 1, Proiectul de Hotărâre privind amenajarea legăturii rutiere între str. Cometei și Centura Aradului. Consilierul PSD a motivat faptul că nu a primit la timp întreaga documentație a proiectului pentru a o studia. Totul este o mare minciună, proiectul a fost trimis tuturor consilierilor în timp util, subiectul s-a dezbătut în ședința pe comisii de marți. Interesant este faptul că la comisie, Vărcuș și restul consilierilor PSD au dat aviz favorabil proiectului în varianta prezentată de executiv, înregistrându-se unanimitate de voturi.Așa că, gargara PSD cum că nu au primit documentele la timp este o tactică penibilă de a amâna un proiect de 18 milioane de euro care va garanta dezvoltarea economică și infrastructura Aradului.

La următoarea ședință CLM, care va avea loc în 29 august, PSD nu va mai avea motive să nu voteze proiectul Aradului. Dar nu putem fi siguri, totul depinde care va fi directiva dată de ministrul Mihai Fifor”, spune Gheorghe Falcă.

Ilie Cheşa: „Afacerea miroase urât”

„Consilierii PSD au votat în CLM pentru ca municipalitatea să realizeze căile de acces și utilitățile în acea zonă, dar, din păcate, acest sprijin pe care Aradul îl dă unui important investitor este transformat de Gheorghe Falcă într-o nouă afacere personală, din care apropiații lui să aibă de câștigat. Pentru a realiza drumul de acces spre viitorul depozit OMV, municipalitatea este nevoită să exproprieze mai multe suprafețe, aparținând unui număr de 36 de persoane fizice sau juridice. Dintre cele 36 de persoane, 35 primesc pe metrul pătrat un preț de 0,7 euro, în timp ce o firmă apropiată primarului este despăgubită cu nu mai puțin de 25 de euro, în condițiile în care suprafețele respective sunt situate în aceeași zonă. Cum e posibil ca un teren să coste 25 de euro metrul pătrat, iar un altul, lipit de el, să coste 0,7 euro metrul pătrat ? Această afacere miroase urât de tot, în condițiile în care în zonă s-au operat treceri din extravilan în intravilan, fără știința Consiliului Local, operațiuni care pun încă o dată sub semnul întrebării aceste exproprieri”, afirmă Ilie Cheşa, consilier PSD Arad.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor