Cosmin Pribac: “Nu este cazul ca angajatii sa intre in panica”

De Simona Butaru
1Comentariu
Cosmin Pribac: “Nu este cazul ca angajatii sa intre in panica”
Întâlnire la Prefectură pentru a analiza solicitarea Primăriei Arad de ridicare a plafonului pentru cheltuielile de personal.

ARAD. Tema plafonului cheltuielilor de personal a fost dezbătută şi între instituţiile arădene. “La solicitarea consilierului municipal Marin Lupaş, Prefectul Judeţului Arad, Cosmin Pribac, a mediat o dezbatere la care au participat viceprimarii Aradului, Levente Bognar şi Cătălin Ţiţirigă, alături de mai mulţi funcţionari ai Primăriei Arad şi directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad”, informează reprezentanţii Prefecturii într-un comunicat.

Încă o solicitare

Tema discuţiei a fost ridicarea plafonului cheltuielilor de personal pentru Primăria Arad. „Am convenit împreună că vom face demersurile necesare pentru ca Primăria Arad să obţină din partea Ministerului Finanţelor Publice aprobarea pentru un plafon salarial care să îi permită funcţionarea optimă, în baza legii. Concret, Primăria Arad va adresa Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad o nouă solicitare, detaliată. Directorul Marius Drăgănescu va însoţi această solicitare cu o argumentaţie proprie, pe care o va semna împreună cu mine şi o vom adresa ministrului Darius Vâlcov”, subliniază prefectul Cosmin Pribac.

Dezbatere

Viceprimarul Levente Bognar a solicitat o dezbatere publică la care să participe parlamentarii pentru a modifica prevederile legale, care datează din 2010, prin care este instituit plafonul de salarizare pentru administraţiile locale. „Consider că această problemă este de natură strict administrativă şi am convingerea că va fi soluţionată favorabil”, spune prefectul.

Fără concedieri

Mesajul transmis de prefect este ca angajaţii Primăriei să nu se panicheze: „Nu este cazul ca angajaţii Primăriei să intre în panică şi să se gândească la concedieri sau la probleme legate de salarizare. Din păcate, constat că se încearcă din nou politizarea unui subiect care în realitate ţine strict de administraţia publică. Eu conduc o instituţie nepolitizată şi în activitatea pe care o desfăşurăm nu este nevoie să intervină parlamentarii, indiferent că sunt de la putere sau din opoziţie. În mandatul meu de prefect, voi continua să ţin instituţia departe de jocurile politice, indiferent cât de mult se vor supăra cei care erau obişnuiţi în trecut să îi facă agenda prefectului”, a mai spus Cosmin Pribac.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor