Cozmin Guşă a vorbit, la Arad, (şi) despre viitorul judoului

De Dan Lazar
2Comentarii
Cozmin Guşă a vorbit, la Arad, (şi) despre viitorul judoului
© Cozmin Guşă
Viitorul judoului european îşi dă întâlnire la Arad, prilej pentru cunoscutul Cozmin Guşă (preşedintele FR de Judo) de a vorbi despre: programul „Judo la sate”, aria de selecţie comparativ cu Brazilia, românii „care nu mai arată bine” sau şansele tinerilor tricolori la aurul Cupei Europei de la Polivalentă.

Cunoscutul politician, dar şi om de presă, Cozmin Guşă a susţinut, vineri, la Arad, o conferinţă de presă, din postura de preşedinte al Federaţiei Române de Judo (FRJ), prilejuită de organizarea Cupei Europei la judo, categoria juniorilor. Alături de el au mai fost prezenţi la întâlnirea cu jurnaliştii vicecampioana olimpică Corina Căprioriu – membru al Comitetului Director al FRJ – arădenii Victor Bălăşoiu – Colegiul Arbitrilor FRJ – şi Dorel Căprar – vicepreşedinte al FRJ.

Guşă: „Românii nu mai arată bine”

Îm stilu-i caracteristic, Guşă a atins mai multe probleme din societatea românească, de la „românii nu mai arată bine, fiind afectaţi de fenomenul fast-food. Bărbaţii cu berea lângă ei, tinerele cu telefoanele… pe un singur om l-am văzut citind, cât despre sport nici nu poate fi vorba…” – descoperiri pe care a le-a făcut în 10 zile petrecute la Mamaia, la „avem doar 3500 de sportivi, pe când Brazilia are un milion de judocani”, până la programele „Judoul la sate” – unde s-au înscris şi 3 comune arădene, însă doar una va fi inclusă în prima fază – şi „Judoul în şcoli”.

Aurel Tămaş va intona imnul

În ceea ce priveşte competiţia ce are loc sâmbătă şi duminică la Sala Sporturilor „Victoria”, Guşă a spus că „mizez pe două medalii încă din prima zi, la 55, respectiv 65 de kg. Şanse mari avem, în general, la categoriile mici. Sunt convins că imnul României se va auzi de mai multe ori în sală. Sigur se va auzi la festivitatea de deschidere, de sâmbătă, când cunoscutul interpret Aurel Tămaş va intona, acapella, imnul naţional”.
„Competiţia este una importantă la nivel de juniori, oricare dintre cei clasaţi aici pe podium putând, într-un viitor scurt, să ajungă printre medaliaţii categoriilor de tineret sau seniori. Este o bucurie că am ajuns la Arad şi o coincidenţă că în acelaşi timp au loc Zilele oraşului. Încercăm să onorăm aceste zile şi îi aşteptăm pe arădeni la sală”, a mai spus cunoscutul sfătuitor al politicienilor şi omul care deţine o televiziune de ştiri.

Sportivi din 30 de ţări

Corina Căprioriu, medaliata noastră cu argint la JO de la Londra 2012, în limitele categoriei 57 kg, a anunţat că la întrecere participă cca. 300 de sportivi din 30 de ţări, fiind invitaţi judocani şi din afara Europei: Canada, SUA sau Cuba.
Spicuim din programul evenimentului: cântar oficial (vineri, ora 19.00 – Hotel Continental, masculin: 55, 6o, 66 și 73 kg; feminin: 44, 48, 52 și 57 kg), ședința tehnică și tragerea la sorți (vineri, ora 20.00), calificări, festivitatea de deschidere, finale și premierea sportivilor (sâmbătă, începând cu ora 10.00 – Sala Polivalentă), cântar oficial (sâmbătă, ora 19.00 – Continental; masculin: 81, 90, 100, +100 kg; feminin: 63, 70, 78, +78 kg); calificări și finale (duminică, începând cu ora 10.00 – Sala Polivalentă).

in-text

Taguri: ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor