Cresc unele taxe la Bibliotecă

De Eugen Rogojan
2Comentarii
Cresc unele taxe la Bibliotecă
  Biblioteca „A. D. Xenopol” cere Consiliului Județean să aprobe creșterea unor tarife și introducerea unei taxe noi.

Consilierii județeni vor avea pe mese, la următoarea ședință a Consiliului Județean Arad, o serie de proiecte de hotărâri ce privesc tarifele pentru serviciile prestate de instituțiile din subordine. Printre ele, și Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”. Cei de la bibliotecă propun creșterea unor tarife, precum și introducerea unei noi taxe, pentru închirierea grădinii de lectură.

Mai exact, se porpune creşterea taxele pentru abonamentul anual – de la 8 lei la 10 lei, pentru studenți, elevi, pensionari cu pensii de până la 1.500 de lei etc – de la 4 la 5 lei, respectiv abonamentul semestrial – de la 4 la 5 lei. Se propune, totodată, introducerea taxei de închiriere a grădinii de lectură cu tot cu scaune și mobilier de grădină, la 100 de lei pe oră. Crește în același timp și taxa de închiriere a aceleiași grădini, dar fără mobilier – de la 25 la 50 de lei pe oră. Pierderea sau înlocuirea cardului de utilizator va fi și ea taxată mai mult – cu zece lei, față de șapte în momentul de față. Toate celelalte tarife rămân neschimbate, inclusiv cel de închiriere a sălii Astra (fostă Concordia), cu folosirea tehnicilor din dotarea sălii, pentru activități cultural-educative – 80 de lei pe oră.

Fără modificări

Cei de la Complexul Muzeal au trimis și ei o propunere pentru taxele și tarifele pe care le vor practica în 2020, acestea rămânând la același nivel cu cele actuale. Un bilet de intrare la expoziții costă 4 lei pentru un adult, 2 lei pentru studenți și pensionari, respectiv un leu pentru elevi și preșcolari, taxa de ghidaj general este de 20 de lei, iar cea de ghidaj special sau tematic 50 de lei. De asemenea, pentru vizitarea expozițiilor în afara programului, se percepe o taxă de 50 de lei, în timp ce fotografierea în interiorul muzeului se taxează cu 10 lei, iar filmarea cu 100 de lei.

Taberele, la fel

Și Centrul Cultural Județean propun aceleași tarife în 2020 ca în 2019. Atât la Școala Populară de Arte, cât și la taberele de la Căsoaia și Moneasa, taxele vor rămâne neschimbate. În tabere, de exemplu, pentru o noapte de cazare, cu mese incluse, se percepe o taxă de 79 de lei/persoană, iar fără mese incluse, 50 de lei la Moneasa, respectiv 39 de lei la Căsoaia. Și taxa de intrare la Teatrul de Vară al CCJ va rămâne la nivelul din 2019 – 5 lei, iar taxele de închiriere ale Teatrului de Vară din Arad și a celui din Moneasa rămân și ele neschimbate – 500 de lei per eveniment.

Din 2020

În cazul în care propunerile celor trei instituții vor fi aprobate de către consilierii județeni – lucru care, cel mai probabil, se va întâmpla – noile tarife vor intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2020.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor