Cristian Chișmorie rămâne în arest la domiciliu

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
Cristian Chișmorie rămâne în arest la domiciliu
Contestația lui Chișmorie faţă de arestul la domiciliu a fost respinsă de Tribunalul Arad.

În urmă cu scurt timp judecătorii Tribunalului Arad au respins contestația inculpatului Cristian Chișmorie prin care acesta solicita înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe cauțiune. Totodată, magistraţii l-au obligat să plătească 100 de lei cheltuieli judiciare către stat. Programată inițial pentru data de 12 octombrie, cauza a fost amânată pentru 13 octombrie deoarece inculpatul nu s-a prezentat din motive de sănătate: „Redeschide cauza şi fixează termen la data de 13 octombrie 2015, ora 11:00, pentru a da posibilitatea inculpatului să facă dovada faptului că, din cauza stării sănătăţii, nu s-a putut prezenta în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi la acest termen. Se citează inculpatul Chişmorie Cristian Ioan, prin apărător ales şi prin Biroul de Supraveghere Judiciară din cadrul IPJ”, s-a arătat în decizia Tribunalului din 12 octombrie. „Respinge contestaţia formulată de inculpatul Chişmorie Cristian Ioan, împotriva încheierii nr. 31 pronunţată în Camera de consiliu din 08.10.2015 de Judecătoria Chişineu Criş de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe cauţiune, ca neîntemeiată”, au decis judecătorii în 13 octombrie.

Capete de acuzare

Capetele de acuzare pentru Cristian Chișmorie fac referire la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, utilizarea armei letale fără drept, distrugere, amenințare și ucidere fără drept de animale. Judecătorii de la Tribunalul Arad au decis, vineri, să-i menţină inculpatului încă 30 de zile măsura arestului la domiciliu, după ce, pe 4 septembrie, judecătorii de la Judecătoria Chișineu Criș stabiliseră această măsură. Decizia a fost contestată de inculpat, dar Tribunalul Arad a respins contestația pe 7 septembrie. În ședința de vineri, 2 octombrie, s-a decis păstrarea măsurii pentru încă 30 de zile, decizia contestată fără succes de către inculpat.

Reținerea lui Chișmorie a fost făcută după ce, în noaptea de 2 spre 3 septembrie, se pare că a împușcat mai mulți câini (unul legat) ai unui cioban din Sintea Mare și a amenințat cu arma pe ciobanul care avea grijă de turmă. După urmăriri ca-n filme și focuri de armă, Cristian Chișmorie și-a abandonat mașina pe câmp și a fugit. A fost reținut pentru 24 de ore și apoi, la cererea procurorului de caz, judecătorii au stabilit măsura arestului la domiciliu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !