Cum e să fii elev la „M. Nicoară”

De Vasile Filip
Reactualizat la:
5Comentarii
Fascinaţi de tot ce au văzut Foto: Francisc Schmidt
Fascinaţi de tot ce au văzut Foto: Francisc Schmidt
Au descoperit participanţii la „Ziua Porţilor Deschise” la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”.

ARAD. Într-o atmosferă de sărbătoare, cu sălile de clasă şi laboratoarele pregătite pentru desfăşurarea unor activităţi interactive, Colegiul Naţional „Moise Nicoară” şi-a aşteptat, sâmbătă, vizitatorii în cadrul „Zilei Porţilor Deschise”.
După un scurt cuvânt de deschidere adresat invitaţilor, în sala festivă, de către directorul adjunct, prof. Maria Haş, şi de directorul colegiului, prof. Major Csaba, ei au fost poftiţi la o plimbare prin liceu. Ateliere de tip work-shop, experimente în laboratoare, prezentări de filme şi documente ilustrând viaţa şcolii, concursuri – toate acestea i-au atras pe tinerii vizitatori (în special elevi din clasele a IV-a sau a VIII-a, însoţiţi de părinţi sau bunici) şi i-au ajutat să descopere ceea ce înseamnă cu adevărat viaţa acestui liceu. O atracţie deosebită a constituit-o atelierul de origami organizat de profesorii de la catedra de matematică. Într-un decor plin de culoare şi de creativitate, elevi de la „Moise Nicoară” îi ajutau pe cei mai mici să realizeze diverse obiecte din hârtie colorată. Se legau imediat prietenii, se puneau întrebări, se discuta. O fascinaţie aparte a exercitat bineînteles observatorul astronomic dar nici sălile de limbi străine sau panourile cu diplomele elevilor olimpici din acest an nu i-au lăsat indiferenţi pe cei veniţi aici să descopere, probabil, drumul către performanţă.

Vor să înveţe la „Moise Nicoară”

Am stat de vorbă cu mai mulţi vizitatori. Iată ce ne-au spus câţiva dintre ei:
„Mă bucur că am avut ocazia să vizitez astăzi Colegiul Naţional «Moise Nicoară». Mi-au plăcut foarte mult școala, sălile de clasă și felul în care am fost primiți de domnii profesori și de elevii mai mari. Îmi doresc ca, de la toamnă, să învăț și eu la această școală, în clasa a V-a (Anda Chis, cl. a IV-a);
„Această vizită a fost una interesantă, deoarece am primit o mulțime de informații și sfaturi utile și am reușit să cunosc profesorii acestui liceu.
Am fost foarte impresionată de tot ceea ce ne-a fost prezentat, dar în special de experimentele fascinante desfășurate în laboratoarele de chimie și de fizică (Trif Diana, cl. a VIII-a);
„«Moise Nicoară» este un castel cu săli de clasă. Sala de informatică, unde am făcut primul meu program, şi cea de matematică, unde am facut origami, au fost preferatele mele. Am fost impresionat şi de laboratorul de chimie, unde am făcut reacţii de culoare, de cel de biologie, în care ne-am uitat la microscop, de observatorul astronomic şi de sala de franceză. Cei care ne-au întâmpinat au fost foarte amabili şi deschişi. Este cea mai frumoasă şcoală pe care am vazut-o în viaţa mea!” (Meche Rareş, cls a IV-a)

Din secretul succesului

A fost o zi în care fiecare a avut ceva de învăţat şi de descoperit, o zi în care Colegiul Naţional „Moise Nicoară” a primit, cu porţile deschise, pe toţi cei care au dorit să afle puţin din secretul succesului.

„Este cea mai frumoasă şcoală pe care am vazut-o în viaţa mea!” (Meche Rareş)5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor