Cum era de aşteptat: Sinaci, la Cultură

De Alin Gherasim
1Comentariu
Cum era de aşteptat: Sinaci, la Cultură
Nicio surpriză în ceea ce priveşte concursul pentru ocuparea postului de manager al Centrului Cultural Judeţean Arad: un singur candidat, Doru Sinaci.

Deşi cei din conducerea Consiliului Judeţean Arad (CJA) încearcă de fiecare dată să spună că niciun concurs pentru ocuparea posturilor nu este cu dedicaţie, realitatea pare alta. Toate zvonurile referitoare la posibilul candidat pentru şefia Centrului Cultural Judeţean Arad (CCJA) s-au adeverit: a fost depus un singur dosar, iar numele pretendentului este Doru Sinaci, singurul nume ce a fost vehiculat pentru acest post. Ana Maria Dragoş, actualul director al CCJA, îşi va încheia mandatul cu data de 31 decembrie 2015, iar CJA îşi propune să aibă manager nou din data de 1 ianuarie 2016. Cu toate că cerinţele pentru ocuparea acestui post nu au fost unele foarte dificile, mai puţin cea care se referă la experienţa într-o instituţie de cultură, se pare că nicio altă persoană nu s-a simţit pregătită să preia frâiele Culturii Judeţene.

Urmează concursul

Contactat pe marginea acestui subiect, Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJA, a confirmat că a fost depus un singur dosar până la expirarea termenului limită, iar acum urmează concursul. Totuşi, printre rânduri se poate citi faptul că Ţolea îşi pune mari speranţe în candidatura lui Sinaci. „Acum urmează să fie parcurse etapele concursului. Să nu uităm că şi la Spitalul Judeţean Arad am avut un singur candidat, dar acesta nu a trecut probele. Totuşi, sper să avem un nou manager la Centrul Cultural din 1 ianuarie 2016”, a declarat Ţolea.

Ceea ce a omis să spună vicepreşedintele CJA este că Doru Sinaci nu va trebui să dea o probă scrisă. Pentru prima oară în ultimii ani de zile, o funcţie de conducere va fi ocupată doar pe baza unui interviu, nefiind pregătită nicio probă scrisă. Comparaţia cu Teodora Olariu, care a picat la proba scrisă a concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean Arad nu are valoare în acest caz. Totuşi, dacă este să facem o comparaţie, şi pentru postul de administrator public al judeţului a fost depus un singur dosar; iar Gheorghe Stoian, cel care a depus dosarul, se află astăzi în funcţie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor