Cum sa nu te lasi pacalit de companiile de inchirieri masini

Reactualizat la:
Cum sa nu te lasi pacalit de companiile de inchirieri masini
ADVERTORIAL. In Romania ultimilor ani, numarul companiilor care ofera servicii de inchirieri masini a crescut considerabil, insa unele dintre acestea sunt neserioase si reprezinta un risc pentru clienti. Mai jos vei afla care sunt principalele tactici prin care companiile neprofesioniste de inchirieri masini isi insala clientii si care sunt modurile prin care te poti asigura ca tu nu te vei afla printre victimele acestora si vei alege o companie de inchirieri masini profesionista.

In primul rand, companiile neserioase de inchirieri masini se folosesc de garantia pe care absolut orice firma din acest domeniu o retine in momentul inchirierii si, folosindu-se de diverse tertipuri, nu o mai returneaza clientilor. La returnarea masinii, agentii respectivei companii examineaza atent masina si orice zgarietura sau defectiune este pusa pe seama ultimului client, acesta ajungand sa plateasca mult mai mult decat suma stabilita initial. Pe langa plata pagubelor, clientii ajung sa plateasca si taxe pentru deschiderea dosarului de dauna, dar si pentru perioada in care masina avariata sta in service.

Mai mult, unele companii neserioase de inchirieri masini isi pun proprii angajati sa urmareasca autoturismele clientilor in trafic si, cand acestea sunt parcate, sa le zgarie sau sa le provoace alte defectiuni, care vor fi imputate clientilor.

O alta metoda folosita de companiile frauduloase de inchirieri masini este “metoda spalatoriei auto” si functioneaza astfel: in momentul returnarii masinii, angajatii companiei sustin ca eventualele zgarieturi si defectiuni nu sunt vizibile din cauza faptului ca automobilul este murdar iar acesta trebuie dus la o spalatorie auto pentru a face evaluarea acestora. Dupa ce autoturismul este curatat, “apar” subit zeci de zgarieturi si alte defectiuni, care sunt imputate clientului.

Cum sa nu risti nimic atunci cand alegi o companie de inchirieri masini

Daca doresti sa apelezi la serviciile unei companii de inchirieri masini si nu vrei sa ai parte de niciun fel de experiente neplacute, exista doua moduri in care le poti preveni. In primul rand, in momentul primirii masinii inchiriate, este indicat sa faci fotografii cu exteriorul (caroseria, farurile/stopurile, oglinzile, geamurile) si cu interiorul (tapiseria, bordul) masinii, pentru a avea o dovada palpabila a starii initiale a autoturismului.

A doua masura de precautie in momentul in care te decizi sa apelezi la serviciile unei companii de inchirieri masini este sa verifici vechimea si preturile practicate de aceasta. Daca respectiva companie are o vechime de cel putin 5-10 ani pe piata, este clar ca este una de incredere, altfel nu ar fi rezistat o perioada indelungata pe o piata atat de competitiva. In al doilea rand, daca preturile afisate pe site sunt suspect de mici, cel mai probabil acestea nu vor fi costurile finale pe care le vei plati. O companie de inchirieri masini serioasa va avea intotdeauna o politica de preturi transparenta.

“La FocusRent, transparenta, seriozitatea si orientarea catre nevoile clientilor nu reprezinta doar un simplu slogan. Pentru calitatea serviciilor oferite de noi stau martori nenumarati clienti care ne-au devenit fideli si care beneficiaza de reduceri substantiale”, a declarat Cristian Varbanciu, managerul FocusRent.

FocusRent nu practica niciun cost ascuns: pretul afisat pe site este si pretul final pe care il vei plati si include toate taxele auto (RCA, rovinieta, full CASCO). In plus, daca apelezi la serviciile FocusRent, poti fi sigur ca vei primi o masina mai noua de 5 ani, supusa unei inspectii tehnice riguroase inainte de a-ti fi inmanata. De asemenea, pentru ca timpul este cea mai importanta resursa, masina iti va fi livrata in maximum 3 ore din momentul confirmarii rezervarii, iar in cazul nefericit al unui accident, autoturismul va fi inlocuit in maximum 5 ore. In plus, la FocusRent beneficiezi de un call-center disponibil 24/7, atat pentru rezervari cat si pentru orice fel de intrebari sau probleme care necesita asistenta specialistilor nostri.