Cum se sărbătorește 1 Decembrie la Arad

De Monica Ardelean
6Comentarii
Cum se sărbătorește 1 Decembrie la Arad
Vezi care este programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României pentru perioada 28 noiembrie – 1 decembrie.

„Întâiul Oraș al Unirii”, Aradul va sărbători Ziua Națională prin Centrul Municipal Cultural și Prefectură cu sesiuni științifice, cu lansări de carte, cu expoziții, depuneri de coroane, dar și cu multe concerte pe platoul din fața Palatului Administrativ. Cargo, Antonia dar și Ștefan Muntenaș, Tudor Furdui Iancu sau Matilda Pascal Cojocărița vor aduce bucurie arădenilor în aceste zile.
Ziua de 28 noiembrie este dedicată unei sesiuni naționale de comunicări științifice „Aradul -centru politic al românilor transilvăneni”, eveniment organizat în parteneriat cu Consiliul Județean, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Arhiepiscopia Aradului și Serviciul Județean Arad al Arhivelor Naționale. Acțiunea va debuta la ora 10, în sala Regele Ferdinand.
Ziua de 29 noiembrie este dedicată arădenilor iubitori de muzică rock, care se vor putea bucura de concertul aniversar Cargo, la 30 de ani de activitate. În deschidere, începând cu ora 18, vor concerta trupele Underdose, On The Edge și Blackjack.
Iubitorii de muzică pop au ocazia de a participa la concertele din 30 noiembrie, tot începând cu ora 18. Headlinerii de luni sunt What’s Up și Antonia.
Ziua de 1 decembrie va fi sărbătorită prin expoziții, sesiuni de comunicări, dar și într-un cadru festiv tradițional. Sala Regele Ferdinand va găzdui o expoziție intitulată „Participarea arădenilor la primul război mondial și la înfăptuirea României Mari”, iar de la ora 18, profesorul Ioan Tuleu va avea o prezentare referitoare la „Mărturii din cel de-al doilea război mondial, memorialistică”. De asemenea, primarul Gheorghe Falcă va avea o întâlnire cu veteranii de război și văduvele acestora.
Începând cu ora 17, se dă startul și spectacolelor folclorice tradiționale, unde arădenii vor putea asculta atât soliști vocali locali precum Ionuț Langa, Mariana Șușca sau Ștefan Muntenaș, cât și ansambluri folclorice și artiști naționali îndrăgiți precum Robert Târnăveanu, Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean și Matilda Pascal Cojocărița.

Evenimentele Prefecturii

Instituția Prefectului va marca Ziua Națională prin depuneri de coroane și cuvântări oficiale. De la orele 10.00 și până la 10.45 oficialitățile vor depune coroane la mormintele din cimitirul Eternitatea ale corifeilor Marii Uniri: Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop și Ioan Suciu. De la orele 11.15 și până la 12.00 manifestările se vor derula la „Crucea martirilor” din Parcul Eminescu unde se vor susține scurte cuvântări, se vor depune coroane, iar Ansamblul „Mărțișorul” al Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” va susține un program artistic.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor