Curtici, Macea și Sântana la cheie

De Valentin Goran
2Comentarii
Curtici, Macea și Sântana la cheie
Compania de Apă Arad S.A. a semnat recepţia finală pentru reţelele de apă şi canalizare din Curtici, Macea şi Sântana

După trei ani de la debutul proiectului, ce a avut loc în 2013, a fost semnată și recepția finală a lucrării. Este vorba de proiectul „Extindere reţele de apă în Curtici şi reabilitare şi extindere reţele de canalizare în Curtici, Macea şi Sântana” din cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, al cărui beneficiar este Operatorul Regional S.C. Compania de Apă Arad S. A. Prin acest contract s-au realizat următoarele: în Curtici – extinderea reţelelor de apă cuprinzând patru străzi cu o lungime totală de 1.428 m, extinderea reţelei de canalizare menajeră cu 39.080 m, executarea unui număr de 2.524 racorduri canal şi a două Staţii de Pompare Ape Uzate; în Macea – extinderea reţelei de canalizare cu 17.282 m, executarea unui număr de 779 racorduri canal şi a trei Staţii de Pompare Ape Uzate; în Sântana reabilitarea reţelei de canalizare menajeră, pe o lungime de 4.152 m, extinderea acesteia cu 44.749 m, executarea unui număr de 2721 de racorduri canal şi a trei Staţii de Pompare Ape Uzate.

481 milioane de lei

Investiţiile pentru extinderea şi reabilitarea sistemului de apă şi canalizare în Curtici, Macea şi Sântana sunt în valoare totală de 75.464.754,89 lei și au demarat în anul 2013. După recepţia efectuată la terminarea lucrărilor de la începutul anului trecut, a urmat o perioadă 12 luni de notificare a defectelor, în care funcţionarea acestor lucrări a fost corespunzătoare iar neregulile constatate au fost remediate, fiind astfel îndeplinite condiţiile pentru efectuarea recepţiei finale.

Un proiect de sute de milioane

Derulat în perioada 2007-2016, proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad” are o valoare totală de 481.438.562 lei, din care 76,48% reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, 11,70% cea a Guvernului României, iar 1,80% contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului, diferenţa de 10,02% fiind susţinută de S.C. Compania de Apă Arad S.A. prin credit bancar garantat de Consiliul Judeţean Arad.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor