De la Arad la Sidney de 96 de ori

De Valentin Goran
De la Arad la Sidney de 96 de ori
Echipajele medicale din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Arad au străbătut de la începutul anului nu mai puțin de 1.498.227 kilometri.

Două drumuri dus – întors, de la Pământ până la Lună, sau de 96 de ori de la Arad la Sidney, este distanța parcursă de ambulanțele din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Arad (SJA Arad), în perioada ianuarie – septembrie 2015. Statistica pentru primele trei trimestre ale lui 2015, arată că cele 51 de ambulanțe din cadrul parcului auto al serviciului au parcurs nu mai puțin de 1.498.227 kilometri, pe raza județului Arad și au intervenit în cele nouă luni, de 36.197 de ori la solicitările de cod roșu (urgențe grave care necesită spitalizarea), galben (urgențe grave care nu necesită spitalizarea) și verde (afecțiuni ușoare). Astfel, rezultă că fiecare ambulanță din cele 51, a parcurs în cele nouă luni aproximativ 29.337 de kilometri. În fiecare zi, ambulanțele au făcut în medie 5548 de kilometri, respectiv 108 kilometri pentru fiecare în parte. Desigur, aici trebuie să ținem cont de faptul că unele ambulanțe pot face mai mulți sau mai puțini kilometri, în funcție de substația din care face parte și de numărul de solicitări din zonă.

5 cazuri grave pe zi

Cel mai mare număr de solicitări, pentru primele trei trimestre ale lui 2015, au fost de cod galben, ambulanțele intervenind de 29.165 de ori, media fiind de 3.240 pentru fiecare lună, respectiv 108 pentru fiecare zi. Următoarele în clasificare sunt urgențele ușoare, de cod verde, unde au fost înregistrate 4.228 de apeluri. Cele mai grave cazuri preluate de medicii de pe ambulanțe până în acest moment în județul nostru, urgențele de cod roșu, care necesită și spitalizarea pacienților, vorbesc de 1.402 de pacienți care au fost stabilizați, transportați și internați de echipajele medicale din cadrul SJA. Adică în medie 155 de cazuri grave în fiecare lună, respectiv câte 5 cazuri pentru fiecare zi. Putem preciza și în acest caz că acest număr de urgențe reprezintă o medie, deoarece periodicitatea cu care s-au petrecut ar putea fi alta.

170.000 litri de combustibil

Tot din statistici putem trage concluzia că cele 51 de autospeciale din cadrul parcului auto al SJA Arad, au consumat în total în 2015 aproximativ 170.000 litri de combustibil, la un consum de aproximativ 12 litri pentru 100 kilometri. Statisticile pentru cele patru trimestre ale lui 2014, spun că SJA Arad a cheltuit în decursul anului trecut 240.000 lei pentru carburantul folosit de ambulanțe în drumul lor pentru salvarea de vieți omenești.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !