Despăgubiri pentru secetă

De Monica Ardelean
Seceta a distrus recoltele
Seceta a distrus recoltele
A fost aprobat ajutorul de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de seceta din această vară.

Producătorii agricoli persoane fizice autorizate sau persoane juridice pot depune până la data de 30 noiembrie o cerere de acordare a ajutorului pentru pagubele produse în perioada aprilie-septembrie. Modelul de cerere poate fi ridicat și de la primăria unde a fost încheiat procesul verbal de constatare și evaluare a pagubelor. O copie a acestui proces verbal împreună cu o copie a atestatului de producător, cu certificatul de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comertului/Registrul Național al Fundațiilor se vor depune din data de 3 noiembrie la Centru Judeţean APIA Arad, strada Fraţii Neumann, nr. 10, etajul 2.

Documente și criterii

Pentru a fi eligibili schemei de ajutor de stat, beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele criterii. Să dețină proces verbal de constatare și evaluare a pagubelor încheiat în perioada cuprinsă între 1 aprilie şi 20 octombrie 2015 în care să fie înscrise informaţii privind cultura, suprafața calamitată și procentul de calamitate de peste 30%; să fie înregistrați în evidențele APIA cu cerere unică de plată aferentă anului 2015; să fie eligibili pentru schema de plată unică pe suprafată aferentă anului 2015 în urma controlului administrativ efectuat de APIA.

Valori maxime

Pentru un hectar de cultură de porumb boabe se poate primi 280 lei/ha , la floarea soarelui – 285 lei/ha, la soia 335 lei/ha, la cartofi 1.130 lei/ha, pentru sfecla de zahăr 600 lei/ha, legume în câmp 1.490 lei/ha. Pentru plante de nutreț, pășuni sau fânețe se pot primi: 222,5 lei/ha la nutreț, 5 lei /ha la pășuni și 75 lei/ha la fânețe. În cazul persoanelor juridice (sau orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică) valorile despăgubirilor aproape se dublează pentru fiecare cultură.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !