Dezbateri cu “scantei” pe tema sanatatii

De Simion Todoca
foto Simion Todoca
foto Simion Todoca
ARAD. Dezbaterea organizată, sâmbătă, de către PNL Arad, prin Comisia de Sănătate, împreună cu Asociaţia A.R.A.D. şi Consiliul Local Civic (C.L.C.) s-a dovedit a fi una extrem de utilă, participanţii neavând nicio reţinere în a exprima opinii care se băteau cap în cap. Aspect demn de remarcat, niciun moment nu s-au făcut aluzii la culorile sau simpatiile politice ale vorbitorilor, discuţiile fiind extrem de familiale, de genul “mai taci şi lasă-l şi pe el să vorbească !”.

“Temele de dezbatere au avut în centrul atenţiei proiectele de acte normative ale Ministerului Sănătăţii, cum ar fi cele referitoare la reforma în domeniul sănătății, strategia naţională de sănătate 2014 – 2020, lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, respectiv aprobarea pachetului programelor naţionale de sănătate”, a declarat unul dintre moderatorul întâlnirii, Florin Galiş, adică preşedintele organizaţiei municipale PNL Arad. Care a recunoscut că este extrem de greu să decizi, dacă nu eşti specialist, care dintre opiniile diametral opuse este cea corectă. Cum, cât şi cui plăteşte potenţialul pacient pentru a beneficia , la nevoie, de servicii medicale de calitate, decontate sau nu de Casa de Asigurări de Sănătate a fost un subiect care a produs scântei. La fel ca şi cel referitor la identificarea instituţiei responsabile de prevenţie. “Raportul între sumele alocate tratării unor boli şi cele dirijate spre prevenţie este un adevărat nod gordian. Că nu sunt destui bani pentru amândouă, este clar. Care este prioritatea, vor stabili speciliştii. Noi nu am făcut decât să ajutăm la elaborarea unei strategii naţionale prin culegerea opiniilor pe plan local”, spune Galiş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !