DGASPC Arad verifica telefoanele beneficiarului din Berechiu

De Diana Dutu
Reactualizat la:
8Comentarii
DGASPC Arad verifica telefoanele beneficiarului din Berechiu
E una din reacţiile Direcţiei la articolul „Instrucţie Gestapo la DGASPC”. Vă prezentăm, mai jos, „dreptul la replică” al instituţiei.

ARAD. „Domnul Uşurelu Dumitru, domiciliat în satul Berechiu nr.109, comuna Apateu, judeţul Arad s-a adresat pe data de 08.09.2014 Comisiei Superioare de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Bucureşti, contestând certificatul de încadrare în grad de handicap emis de Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulţi Arad. Contestaţia a fost înregistrată cu nr.17580. Pe data de 29 ianuarie 2015 a fost expediat prin Poşta Specială la DGASPC Arad răspunsul Comisiei Superioare prin care se respinge contestaţia înaintată de domnul Uşurelu Dumitru. În aceasta se motivează, cităm: «Nu se încadrează în grad de handicap conform criteriilor medico-sociale aprobate prin Ordinul ministrului Muncii, familiei şi egalităţii de şanse şi al ministrului Sănătăţii publice nr. 762/1.992/2007 cu modificările şi completările ulterioare.» Precizăm că pe data de 02 februarie 2015 DGASPC Arad a expediat prin Poşta Română cu menţiunea „recomandat” răspunsul adresat beneficiarului menţionat în articolul dvs. Pe data de 5 februarie 2015 domnia sa a semnat de primire, confirmând că răspunsul Comisiei Superioare de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Bucureşti i-a fost înmânat.
În privinţa acuzaţiei că angajaţii DGASPC Arad au refuzat să răspundă la telefon, precizăm că oricare dintre apelanţii numerelor de telefon 0257.210055 sau 0257.210035 sunt direcţionaţi prin centrala telefonică în intervalul orar 8-16.30 spre toate serviciile care funcţionează în cadrul instituţiei. Pentru a stabili dacă afirmaţiile beneficiarului Uşurelu Dumitru sunt întemeiate sau nu, am dispus verificarea listelor de apeluri iniţiate către DGASPC Arad.”

Precizare

Precizăm că informaţiile pe care le-a prezentat alăturat DGASPC se regăsesc, în cea mai marea parte, şi în scrisoarea adresată redacţiei Jurnal arădean de către Dumitru Uşurelu (persoană cu handicap, profesor pensionar de limba română, fost director de şcoală, timp de peste 30 de ani). Noutatea o constituie faptul că DGASPC Arad i-a transmis omului răspunsul Comisiei Superioare. Acest lucru s-a întâmplat în perioada scursă de la momentul în care Dumitru Uşurelu a sesizat în scris Jurnal arădean (3 februarie 2015, data poştei) până la momentul publicării scrisorii sale în paginile ziarului şi pe Aradon (13 februarie 2015).8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor