Directori făcuţi „la bară”!

De Daniel Scridon
Alexandru Meszar
Alexandru Meszar
Alexandru Meszar revine la conducerea DJST Arad după aproape doi ani de procese cu Ministerul.

1 septembrie 2013. Ziua în care, fără argumente solide, legale, Alexandru Meszar era înlăturat din funcţia de director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Arad. Pentru că a devenit o modă schimbarea directorilor de „deconcentrate” pe criterii politice, nu de competenţă.

Având modelul unor şefi de instituţii arădene care nu au digerat „argumentele” schimbării, Meszar a decis să acţioneze în instanţă Ministerul Tineretului şi Sportului. Pentru a-şi recăpăta onoarea ştirbită de un act de demitere, presărat cu acuze discutabile. Şi, precum în cazurile Avram Fluieraş, fost director al Direcţiei Agricole Arad – un veritabil campion al bătăliilor purtate şi câştigate în sălile de judecată – şi Ştefan Pascu, fost director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad, justiţia i-a dat dreptate, obligând Ministerul să-l repună în funcţie şi să-i achite drepturile salariale cuvenite perioadei în care nu şi-a putut exercita atribuţiile de director al DJST Arad. Aproape doi ani de zile. Perioadă de timp în care un alt director, Dan Cuedan, a fost plătit de Minister.

Faptul că pentru conducerea unei instituţii bugetare se plătesc salariile a doi directori vreme de aproape 22 luni nu pare a deranja, câtuşi de puţin, pe nimeni. „Sistemul” rotirii cadrelor este unanim acceptat de întreaga clasă politică, dublarea cheltuielilor intrând, din păcate, la capitolul „pierderi planificate”. Cât despre vinovaţi, aceştia nu există…
Prin sentinţa din 11 iunie a Curţii de Apel Timişoara, se respinge recursul înaintat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi se păstrează, definitivă, decizia primei instanţe. Astfel, Alexandru Meszar va fi repus în funcţia de director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Arad, iar Ministerul va fi obligat la achitarea drepturilor salariale cuvenite perioadei 1 septembrie 2013 până în prezent, pe lângă plata cheltuielilor de judecată. Sentinţa este executorie.

Contactat de „Jurnal Arădean-Aradon”, Alexandru Meszar ne-a declarat: „Este adevărat. Am câştigat, definitiv, procesul cu Ministerul. Aştept acum decizia de repunere în funcţia de director al DJST Arad. Apoi voi lua o decizie”.

Surse demne de încredere spun că Alexandru Meszar pare tentat să continue „proiectul UTA Bătrâna Doamnă”, în detrimentul statutului de director al DJST Arad, iar scopul procesului cu Ministerul a fost doar de a-şi demonstra nevinovăţia. Ceea ce a şi izbutit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !