Directorii cu punctaj mare

De Monica Ardelean
1Comentariu
Directorii cu punctaj mare
Nimeni nu a obţinut maximum la toate probele, dar au fost câţiva directori ce s-au apropiat de cele 150 puncte.

A fost concursul pentru directori. Fără prea mare trecere, dat fiind că doar jumătate dintre posturi au fost ocupate, cu destul de mulţi respinşi, dar şi cu câţiva care au punctat maximum la unele probe. Niciunul la toate cele trei, adică să obţină un total de 150 puncte.

Primul clasat la acest concurs de directori, prima ediţie după 8 ani, a fost Ana Honiges, cu un total de 149,32 puncte, care a candidat pentru postul de director adjunct al Liceului Tehnologic „Ştefan Hell” din Sântana. A doua clasată a fost Adina Avacovici, de la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad, cu 143,75 puncte, şi directorul de la CJRAE, Ovidiu Toderici, cu 143,12 puncte.

Cei mai tari la testul grilă

Una din cele mai grele probe a fost testul grilă: 13 picaţi. Un singur director a primit 50 de puncte, Ioan Nicodim Octavian, de la Liceul „Sava Brancovici” din Ineu. Acelaşi candidat a punctat maximum şi la proba de prezentare a ofertei manageriale dar a luat doar 40 de puncte la proba de CV. Pe locul II la testul grilă a fost candidatul pentru fotoliul de director de la liceul din Sântana, Honiges Ana, cu 49,375 puncte, iar pe locul III, directorul de la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”, Marius Gondor, şi Laura Barna, de la Şcoala Gimnazială din Pilu, cu 48,750 puncte.

Cei mai tari la CV

Proba B, analiza şi evaluarea CV-ului, a făcut aproape la fel de multe victime ca şi proba scrisă. 12 respinşi care nu au avut CV-ul suficient de bun pentru a aduna minimum de 35 de puncte. Ce a contat la CV? Diplome de masterat, de doctorat, dacă au fost responsabili prin comisiile metodice, şef de catedre, dacă au lucrări despre managementul educaţional sau articole publicate pe aceeaşi temă. Coordonarea proiectelor a mai adus nişte puncte, la fel ca şi cunoaşterea unei limbi străine dovedită prin documente sau participarea la stagii de formare de perfecţionare în specialitate prin ţară sau prin străinătate.

Dar au fost, chiar şi în aceste condiţii, directori care au avut un CV de 50 de puncte: Ana Honiges, de la Liceul Tehnologic din Sântana, şi Ovidiu Toderici, de la CJRAE, iar Adina Avacovici, de la Liceul „Francisc Neuman” a punctat la mică diferenţă: 48,70 puncte. Următorii pe listă au avut 45 de puncte.

A ridicat media finală

Fără îndoială, cel mai mare punctaj a fost obţinut la ultima probă, cea de prezentare a ofertei manageriale şi a scrisorii de intenţie. Majoritatea au ştiut ce vor să facă şi se pare că au convins şi comisiile de acest lucru. Peste 30 candidaţi la postul de director au fost notaţi cu 50 de puncte şi unul singur nu a obţinut minimum de 35 puncte, dar aici probabil că se va tranşa problema la contestaţii.

Semnarea contractului

După finalizarea contestaţiilor, se vor semna contractele manageriale pentru următorii patru ani.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor