Doctor Honoris Causa la UVVG

De Vasile Filip
Ambasadorul Dan Ben-Eliezer primeşte înalta distincţie FOTO: V.F.
Ambasadorul Dan Ben-Eliezer primeşte înalta distincţie FOTO: V.F.
ARAD. Înaltul titlu i-a fost conferit,astazi , Excelenţei Sale Dan Ben-Eliezer, Ambasadorul Israelului în România.

În Aula Ştefan Cicio-Pop a UVVG a avut loc, azi, la orele amiezii, şedinţa extraordinară de decernare a înaltului titlu de Doctor Honoris Causa, Excelenţei Sale Dan Ben-Eliezer, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al statului Israel în România.
În deschiderea festivităţii, conf. univ. dr. Sorin Başchir, preşedintele Senatului UVVG, a prezentat „comisia de analiză” al cărei preşedinte a fost prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.
În cuvântul său, rectorul UVVG a apreciat personalitatea Excelenţei Sale Dan Ben-Eliezer, „personalitate a vieţii politice internaţionale, diplomat de carieră, politolog practician”. „Sunt bucuroasă – a mai spus prof. univ. dr. Coralia Cotoraci -, în calitate de rector, să constat, din nou, dinamica Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative, care a avut această iniţiativă de a aduce în prim plan o personalitate de excepţie a diplomaţiei acreditate în ţara noastră, un fin cunoscător al Relaţiilor Internaţionale din zona Orientului Apropiat şi Mijlociu, dar, în acelaşi timp, şi un profund cunoscător al realităţilor româneşti, un adevărat prieten al românilor şi României”.

„În numele comisiei de analiză a activităţii profesionale a celui care foarte curând va deveni un coleg al nostru, membru al comunităţii noastre academice – Excelenţa Sa, Dan Ben-Eliezer, ambasadorul Israelului în România, îmi revine o misiune deosebit de dificilă, dar în acelaşi timp foarte onorantă, de a vă prezenta activitatea unui profesionist de excepţie, pe tărâmul diplomaţiei”, a spus, în „Laudatio”, prof. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative.

După înmânarea înaltului titlu, Ambasadorul Dan Ben-Eliezer a declarat: „Îmi exprim plăcerea de a mă afla din nou în Arad la Universitatea de Vest «Vasile Goldiș». Mă aflu la finalul perioadei de mandat în România, așa că decernarea acestui titlu academic de Doctor Honoris Causa din partea Universității dumneavoastră, reprezintă apogeul carierei mele. Subliniez excelentele relații care există între Ambasada statului Israel și Universitatea de Vest «Vasile Goldiș», în special prin Centrul de Studii Iudaice din cadrul acestei universităţi, care a contribuit din plin la dezvoltarea relațiilor economice, sociale, culturale dintre statul Israel și România”.

„Este deosebita mea onoare să primesc, cu adâncă apreciere, înalta distincţie” ( Dan Ben-Eliezer)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !