Doi elevi, la prima expoziţie

De Vasile Filip
Doi elevi, la prima expoziţie
© Adelin şi Cristina în faţa publicului FOTO: V.F.
Adelin Suciu și Cristina Avrămuț au deschis, la Galeria Takacs, expoziţia „Lumina privită din lentile și pensule”.

Galeria Takacs a găzduit, luni după-amiază, vernisajul expoziției de fotografie și pictură „Lumina privită din lentile și pensule”, autori Adelin Suciu și Cristina Avrămuț, elevi la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”.

Adelin Suciu este în clasa X F – şi după cum ne-a spus – „am început fotografia la cursurile care se ţin în şcoală, fotografiez în general plante ca să pot surprinde natura în stările ei cele mai frumoase”.

Cristina Avrămuţ, este în IX F, la acelaşi prestigios liceu, şi este pasionată de pictură, temele ei preferate având aceeaşi inspiraţie: natura.

La vernisaj

Deschiderea expoziţiei a fost făcută de Mircea Boran, preşedintele Foto Club Arad, care i-a prezentat, în câteva cuvinte, pe cei doi expozanţi aflaţi la debutul artistic. Scriitorul Cornel Marandiuc a fost de-a dreptul încântat: „Suntem aici ca într-o familie. Şi suntem cu toţii părinţii lor prin faptul că suntem aici. Faţă de cei doi, Adelin şi Cristina, am o plăcută admiraţie pentru că este prima dată când întâlnesc, în expoziţie, artişti de vârsta aceasta”.

Şi pentru că eram ca în familie s-au pornit discuţiile. Despre autori, despre lucrările lor dar şi despre pasiuni (în general) au vorbit profesorii Francisc Schmidt, Achim Diana, Alexandru Savici (de la Colegiul Naţional „M. Nicoară” şi prof. Simion Jarco (un „abonat” la astfel de evenimente). Iar gazda, Flory Takacs, a ţinut să precizeze că a oferit spaţiul galeriei „pentru că trebuie să-i sprijinim pe tinerii talentaţi care vor să se afirme”.

O lansare

„Această expoziţie de lansare este o expunere a ideilor noastre – ne-a declarat Adelin Suciu. Toţi cei care au patricipat şi vorbit la vernisaj au avut cuvintele la ei şi au dat culoare şi putere viselor noastre”

„Curajul celor doi elevi de a veni în faţa publicului este demn de laudă” (Cornel Marandiuc)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !