Drumurile aşteaptă vremea bună

De Alin Gherasim
1Comentariu
Drumurile aşteaptă vremea bună
© Gropile mai aşteaptă să fie reparate FOTO: JA
Reprezentanţii Consiliului Judeţean anunţă că, până când condiţiile meteo nu vor fi optime, nu se vor repara drumurile.

Am ieşit din iarnă, iar şoselele judeţene sunt sub orice critică. Asfaltul a cedat în multe locuri, drumurile sunt împânzite de gropi, unele dintre ele devenite cratere, adevărate capcane pentru maşini. În ultimele zile vremea s-a îmbunătăţit, temperaturile au crescut simţitor, iar previziunile sunt tot mai bune. Totuşi, ploile nu i-au lăsat pe drumari să intervină şi să acopere gropile. Potrivit lui Gheorghe Stoian, administratorul judeţului, în ceea ce priveşte partea de birocraţie stăm bine: contractele de întreţinere sunt semnate, firmele sunt pregătite, acum mai aşteptăm doar ca vremea să fie favorabilă. „Nu are niciun sens să se intervină acum, să se astupe gropile, să se toarne asfalt, iar peste câteva săptămâni să o luăm de la capăt pentru că a plouat când s-a lucrat sau temperaturile au fost scăzute şi au afectat calitatea reparaţiilor”, a spus Stoian. Mai mult, nici staţiile de asfalt din judeţ nu au început încă să producă materia primă necesară pentru reparaţii, aşa că mai aşteptăm puţin. Sperăm că puţin.

Banii, doar o dată

„Sumele de bani necesare pentru lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene au fost alocate deja. Aşadar, bani avem, firme avem, mai aşteptăm doar vremea bună. Nu vrem să intervenim acum pentru ca, după o perioadă scurtă de timp, să fim nevoiţi să reparăm din nou aceleaşi sectoare de drum. Ar fi o pierdere de timp şi o mare pierdere de bani. Constructorul ar putea să meargă să repare gropile acum, pe ploaie sau pe frig, dar reparaţiile ar ceda imediat. Iar constructorul ar fi nevoit să se întoarcă din nou pe acel sector de drum şi să îl repare. Asta ar însemna să încaseze bani de două ori pentru acelaşi lucru. Nu vrem să se întâmple aşa”, a declarat administratorul judeţului, explicând modalitatea prin care se va încerca economisirea unor sume de bani.

Pe sectoare

Drumurile din judeţul Arad sunt împărţite în cinci sectoare. Iar întreţinerea acestor sectoare a fost adjudecată, în urma unor licitaţii, mai multor firme de profil. Aşadar, nu va fi o singură firmă care să repare şoselele judeţului. Teoretic, lucrările ar trebui să se mişte repede odată ce soarele va „deveni stăpân” în zona noastră. În plus, drumurile modernizate recent care au nevoie de reparaţii şi care se află încă în garanţie, vor fi reparate de către constructorii care le-au modernizat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor