“Duelul” Falca – Maduta continua

De Simion Todoca
44Comentarii
Flavius Măduţa Foto : JA
Flavius Măduţa Foto : JA
Deputatul Flavius Măduţa este de acord cu o dezbatere publică pe tema şcolii generale „Mihai Eminescu”, faţă în faţă cu Falcă.

ARAD. Deputatul Flavius Măduţa răspunde ultimelor afirmaţii ale primarului Gheorghe Falcă, prin care acesta „a transformat în scandal politicianist” prezentarea situaţiei reale a şcolii generale „Mihai Eminescu”. Legat de „minciunile debitate” la adresa lui, Măduţa arată că „Spre deosebire de Gheorghe Falcă, obişnuit cu sălile de judecată, pentru afaceri imobiliare, nu am fost şi nu sunt implicat în astfel de afaceri dubioase. Nu dirijez bugetele instituţiilor publice, cu atât mai puţin nu acord lucrări preferenţial nimănui. Probabil dânsul este obişnuit să împartă lucrări unor firme clientelare, este problema lui şi a instituţiilor abilitate să combată corupţia, nu şi problema mea. Nu am luat niciun leu nemuncit de la nimeni, nu mă ocup cu traficul de influenţă şi nu îi permit lui Gheorghe Falcă să facă astfel de insinuări la adresa mea. Ar face mai bine să lămurească interesele pe care le are la mall-ul de unde se teme că vor pleca cele două servicii publice, de paşapoarte şi permise auto. Nu de alta, dar am impresia că ne aflăm în situaţia clasică în care „hoţul strigă hoţii!”.

Fondul problemei

„ Toate aceste pseudo-acuzaţii infantile la adresa mea au menirea de a ascunde fondul problemei. Din 2006, în imobilul în care îşi desfăşoară activitatea şcoala nu se pot face investiţii. Imobilul se degradează. Oricâte minciuni ar spune, aceasta este realitatea.Eu am propus o soluţie: să cumpărăm imobilul! Are Gheorghe Falcă o soluţie mai bună, realizabilă? Să o spună! Să nu vorbească de pasaje când este vorba de şcoală. Până una alta, finalizarea pasajelor nu intră în atribuţiile mele directe, chiar dacă mă implic pentru rezolvarea acestei situaţii. În schimb, găsirea unei soluţii pentru funcţionarea normală a şcolilor este nu doar în atribuţia primarului, ci este obligaţia primarului. Sper că nu mai aşteaptă alţi opt ani o soluţie realizabilă! Chiriile plătite de Primăria Arad, deci de către contribuabili, pentru şcoala generală „Mihai Eminescu” depăşesc 700 000 de euro. Mă deranjează uşurinţa cu care Falcă îi minte pe părinţi, elevi şi profesori. A fost obişnuit să spună ce vrea, cum vrea, fără să fie contrazis de nimeni. Sunt de acord cu organizarea unei discuţii publice pe tema şcolii generale „Mihai Eminescu”, bazată pe documente şi argumente, nu pe minciuni şi presupuse întâlniri în care s-au promis clădiri. Evident, nu în sediul Poliţiei de Frontieră, care numai în mintea lui Gheorghe Falcă poate găzdui astfel de dezbateri”, mai spune Măduţa.

„Spre deosebire de Falcă, eu nu fac politica interesului personal şi am puterea să mă retrag dacă vor considera cetăţenii că am greşit”

Taguri: , , , ,


44Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor