EDU2JOB, un târg cu carte și meserie

De Monica Ardelean
Un târg al elevilor FOTO:JA
Un târg al elevilor FOTO:JA
Locuri de muncă, oferte educaționale preuniversitare și universitare, firme de exercițiu la Expo Arad.

ARAD. Două zile pentru educație și muncă. Două zile în care elevii pot afla informații despre cele mai importante facultăți din țară, despre liceele tehnologice din Arad, dar și despre un posibil loc de muncă la una din cele 29 de companii importante din România, multe cu capital german. Acestea pun la dispoziție un număr de 2.500 de locuri de muncă în țară și 3.200 în străinătate. Totul se întâmplă la EDU2JOB, în două pavilioane, la Expo Arad. „Mai mult decât atât, aproximativ 80 de întâlniri de afaceri sunt organizate pe parcursul zilei de vineri, acestea facilitând negocieri directe între participanți”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele CCIA Arad.
Dincolo de standurile de prezentare, târgul mai cuprinde conferințe naționale, dezbateri și forumuri de prezentare. Toate sunt centrate pe un subiect principal: corelarea mediului educațional cu cel de afaceri, dezvoltarea unui învățământ aplicat pe nevoile economice actuale.

Firmele de exercițiu

Și tot aici, la Expo, are loc și târgul firmelor de exercițiu în cadrul proiectului „Pregătirea elevilor pentru demararea și administrarea unei afaceri” derulat de CCIA Arad. Sunt prezente la eveniment firme de exercițiu înființate de elevi. Ideea lor de afaceri a prins viață și, chiar dacă pe moment totul este doar în plan virtual, există premisele unui proiect real.

Deschiderea oficială

La evenimentul care a marcat deschiderea oficială a târgului au participat reprezentanți ai Ambasadei Germaniei la București, Ministerului Educației Naționale, Camerei de Comerț Româno-Germane, Universităților, Consiliului Județean Arad, inspectoratelor şcolare regionale, precum și directori de școli sau licee și companii importante din diferite branșe economice.
Pentru cei care doresc să viziteze târgul, organizatorii pun la dispoziție transport gratuit din oră în oră, de la Podgoria.

Taguri: , , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !