Elevii se vor întrece la ciclism

De Dan Lazar
Elevii se vor întrece la ciclism
Cupa DHS la ciclism, competiţie dedicată elevilor de gimnaziu, a ajuns la ediţia a VII-a, una dintre etape având loc la Arad.

Singurul eveniment de acest gen din țară este un concurs de îndemânare pe bicicletă și legislație rutieră în care sunt angrenați elevii și cadrele didactice. Organizat la nivel național în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Naționale și Ministerul de Interne, concurs de tip caravană, echipa DHS organizând etapele județene ale competiției în 23 de oraşe. Etapa finală a competiției se va desfășura în Târgoviște, acolo unde speră să ajungă şi echipajele care se înscriu la etapa de la Arad, programată în 25 mai, pe platoul din faţa Palatului Admnistrativ.
Scopul acestui concurs este de a promova un mod de viaţă sănătos, de a prevenii producerea accidentelor rutiere în rândul elevilor prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi de a verifica gradul de pregătire al elevilor în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ.

Teorie şi practică

În cadrul fazei judeţene concurenţii trebuie să treacă prin două probe, una teoretică şi una practică. Pentru început, vor da dovada că ştiu regulile de circulaţie, dar vor primi întrebări şi despre istoria bicicletei sau despre modelele de biciclete produse de compania organizatoare. Trecuţi de acest hop, la a doua probă se vor urca pe şa şi vor parcurge un traseu cu bicicleta în poligon, unde își vor arăta îndemânarea. Elevii claselor V-VIII vor participa în echipe mixte de 4 persoane (2 fete şi 2 băieţi), însoţiţi de un profesor coordonator. Toţi participanţii, elevi şi profesori, vor primi premii şi cadouri din partea organizatorilor, indiferent de rezultatele obţinute.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !