Falca despre prefect: rezolva problema sau isi da demisia

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
6Comentarii
Falca despre prefect: rezolva problema sau isi da demisia
Arad. Nicio zi fără scandal între Puterea şi Opoziţia din Arad. Nu e linişte nici măcar când părţile par că au căzut cât de cât de acord şi vor să lucreze împreună spre binele Aradului.

Plafonul maxim impus Aradului de Finanțe a iscat scandal în CLM marţi şi a avut reacţie miercuri de la Prefectură. Nu a trecut nicio zi ci doar câteva ore şi la reacţia Prefecturii a venit replica Primăriei. Pentru că, aşa cum le stă bine politicienilor din Arad şi nu numai, au decis că şi azi e momentul să se bată în replici şi comunicate.

Ca atare, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a decis să transmită încă un punct de vedere pe tema plafonului pentru Municipiu, după cel transmis de Prefectură, ca replică la comunicatul referitor la discuțiile cu reprezentanții Primăriei pe tema plafonului insuficient al cheltuielilor de personal dispus de la nivelul ANAF.

„Invitația de a discuta astăzi subiectul plafonului insuficient pentru cheltuielile de personal aprobat pentru municipiul Arad dovedeşte faptul că solicitările de până acum ale Primăriei au fost ignorate, iar Prefectura este parte la această nedreptate făcută orașului. Constatăm că prefectul se preface că nu știa că responsabilitatea diminuării plafonului de cheltuieli revine Agenției Județene de Administrare Fiscală, instituție din subordinea sa. Decizia arbitrară, fără nici un criteriu obiectiv, crează consecințe iar astfel prefectului îi revine responsabilitatea concedierii multor oameni din instituțiile orașului. Mai mult, prin concedierile care vor trebui făcute, Filarmonica și Poliția Locală se vor autodesființa pentru că nu vor mai avea minimul de angajați să-și îndeplinească atribuțiile”, a acuzat Falcă.

Edilul a completat cu faptul că „astăzi, după ce a văzut cifrele, prefectul susține că se alătură demersurilor legitime ale Primăriei. Dar Primăria face aceste demersuri de multe luni, iar greșeala este a instituției din subordinea Guvernului. Este de datoria Prefectului ca reprezentant al Guvernului, să o repare”.

Ba mai mult, Falcă vrea explicaţii publice de la prefect: „Cerem în continuare, așa cum s-a convenit în cadrul Consiliului Local Municipal cu toți liderii de grupuri, ca vineri, 27 februarie, în fața parlamentarilor arădeni inclusiv din PSD, prefectul să dea toate explicațiile și să justifice de ce s-a ajuns aici”.

După ce îl face răspunzător pe prefect de închiderea a două instituții ale orașului, de concedierea angajaților din asistență socială și teatru, de privarea de dreptul
la asistență a unor persoane cu handicap, Falcă consideră că acesta are doar două opțiuni: „Să rezolvați problema pe care a creat-o structura aflată sub umbrela Prefecturii sau să renunțați la funcție, pentru a lăsa locul unei persoane capabile și responsabile față de arădeni!”.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor