Familia Colţeu vrea banii altora

De Alin Gherasim
2Comentarii
Familia Colţeu vrea banii altora
Familia Colţeu a încercat să ia subvenţiile sătenilor din Nadăş pe terenuri care aparţineau acestora.

Au atentat la banii altora. Şi, dacă este să ne luăm după nădăşeni, au fost foarte aproape să şi reuşească. Un grup de locuitori din Nadăş ne-a contactat pentru a se plânge de faptul că familia Colţeu vrea să le ia banii care li se cuvin chiar lor, bani oferiţi de APIA. Cum să facă aşa ceva? Sătenii au spus că, abuziv, familia Colţeu a cerut subvenţii pentru suprafeţe de terenuri care nu le aparţin. În schimb, nădăşenii au acte care le dovedesc, într-un fel sau altul, calitatea de proprietari.

„Cei de la centrul APIA Ineu nu ne-au luat în seamă, chiar dacă am mers cu documente care dovedesc faptul că familia Colţeu nu deţine terenurile respective. Şi noi, şi ei am cerut subvenţie pentru aceeaşi suprafaţă de teren”, ne-a spus unul dintre nădăşeni. Totuşi, sediul central al APIA Arad a făcut lumină în acest caz, venind şi cu explicaţii referitoare la situaţia terenurilor de la Nadăş pentru care s-a cerut subvenţie de două ori pentru acelaşi teren. „Centrul local Ineu a soluţionat conflictul de suprapunere. Afirmaţiile potrivit cărora dânşii (n.r. sătenii) au titluri de proprietate şi extrase CF nu sunt adevărate, în sensul în care din cuprinsul actelor nu rezultă că dânşii sunt proprietari, ci părinţii, bunicii ori alte neamuri. Urmare a soluţionării suprapunerilor, fermierii au rămas cu suprafeţele declarate, putând să beneficieze de sprijin financiar pentru acestea, în funcţie de rezultatele controalelor administrative şi în teren”, ne-a spus Mihaela Cancel, directorul executiv al APIA. În final, s-a făcut dreptate pe terenurile din Nadăş, iar sătenii pot intra în posesia subvenţiilor care li se cuvin.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor