Festivalul “Dorel Sibii”, la a XVI-a editie

De Vasile Filip
În tabăra de la Săvârșin FOTO: FAN
În tabăra de la Săvârșin FOTO: FAN
La sfârșitul săptămânii va avea loc, la Săvârșin, Festivalul Național de Literatură „Dorel Sibii”.

ARAD. În zilele de 6-7 septembrie se desfășoară, la Săvârșin, Festivalul de literatură dedicat scriitorului Dorel Sibii, dispărut dintre noi la numai 53 de ani.

Festivalul „Dorel Sibii” – organizat de Centrul Cultural Județean, Consiliul Județean Arad și Revista de Cultură „Arca” – a ajuns, în acest an, la a XVI-a ediţie și va reuni, la Săvârşin, scriitori din Arad şi judeţele limitrofe (Alba, Bihor, Hunedoara, Timiş). Cu acest prilej vor avea loc simpozioane, mese rotunde, lecturi publice şi acordare de premii, inclusiv premiul Fundaţiei Culturale „Principesa Margareta”.

Pentru că, trebuie precizat, de câţiva ani, printre amfitrionii Festivalului de la Săvârşin se numără şi Fundaţia Culturală „Principesa Margareta”, care, în prezenţa Alteţelor Lor Regale, acordă, în fiecare ediție, un premiu substanţial unui scriitor consacrat participant. Până acum, printre câştigători au fost: Daniel Vighi, Vasile Dan, Adrian Popescu, Ion Mureşan, Casian Maria Spiridon, Horia Ungureanu, Şerban Foarţă.

Din 2007, Festivalului „Dorel Sibii” i s-a asociat o Tabără de creaţie pentru tinerii scriitori performanţi din România, care au publicat cel puţin o carte remarcabilă
De această dată, Tabăra internaţională de creaţie literară va avea loc în perioada 3-7 septembrie, când se vor desfășura ateliere de creaţie literară, dezbateri, lecturi publice. Ediţia din acest an a taberei – după cum ne-au spus organizatorii – va fi una de excepţie, la ea participând un număr de 15 tineri scriitori.

Antologie

Pentru că Tabăra de creaţie de la Săvârşin este și o modalitate de promovare a tinerelor talente și în acest an va fi editată o antologie, care va cuprinde creaţiile scriitorilor participanți.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !