Fosta șefă a APIA Gurahonț, condamnată pentru purtare abuzivă! Își jignea și umilea subalternii

De Ioana Costas
Reactualizat la:
4Comentarii
Fosta șefă a APIA Gurahonț, condamnată pentru purtare abuzivă! Își jignea și umilea subalternii
Fosta șefă a biroului Centrului Local al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gurahonţ, condamnată pentru purtare abuzivă. Trei subalterni au depus plângeri împotriva șefei lor – la acea dată. Motivele: aceasta îi jignea, îi umilea, iar o angajată a suferit o depresie, urmare a comportamentului fostei șefe APIA Gurahonț față de ea.

Mihaela Petrișor a fost șefă a Centrului Local al APIA Gurahonț în perioada august 2014 – februarie 2016. În această perioadă, subalternii ei au trăit clipe tensionate la locul de muncă. Trei dintre angajați au formulat plângeri penale împotriva ei, sesizând faptul că femeia a creat o atmosferă tensionată la locul de muncă, că îi jignește, umilește, că îi cheamă la lucru în zilele lor libere sau în timpul concediilor de odihnă, fără ca situația de la locul de muncă să impună acest lucru. Una dintre subalterne ar fi avut o cădere psihică din cauza fostei șefe a APIA Gurahonț, iar ulterior a intrat în concediu medical suferind o depresie.

Potrivit www.adevărul.ro, Mihaela Petrișor a fost destituită din funcție chiar în timpul investigației pe care procurorii o efectuau în ceea ce privește comportamentul femeii la locul de muncă, urmare a unei plângeri înaintă de angajați către superiorii femeii.

Fosta șefă a APIA Gurahonț a fost trimisă în judecată pentru purtare abuzivă.

Condamnată

Mihaela Petrișor a fost condamnată la 300 de zile amendă penală, cuantumul unei zile-amendă fiind stabilit la 50 de lei. În cazul în care femeia nu plătește amenda penală ea va executa cele 300 de zile de închisoare. De asemenea, cei trei angajați care au formulat plângeri împotriva ei vor primi câte 5.000 de lei daune morale. Totodată, ca pedeapsă complementară, Judecătoria Gurahpnț i-a interzis fostei șefe a APIA Gurahonț „exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de care s-a folosit în săvârşirea infracţiunii, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a sentinței”.

Hotărârea Judecătoriei Gurahonț

„Condamnă inculpata Petrişor Sânziana Mihaela fără antecedente penale, la pedeapsa de 180 (o sută opt zeci) zile amendă pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (persoană vătămată P.C.A.V.). Condamnă inculpata Petrişor Sânziana Mihaela – fără antecedente penale, la pedeapsa de 180 (o sută opt zeci) zile amendă pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (persoană vătămată B.C.A.). Condamnă inculpata Petrişor Sânziana Mihaela fără antecedente penale, la pedeapsa de 180 (o sută opt zeci) zile amendă pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (persoană vătămată G.D.R.). Contopeşte pedepsele aplicate şi aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea şi anume aceea de 180 (o sută opt zeci) zile amendă la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, urmând ca, în final, inculpata să execute o pedeapsă rezultantă de 300 (trei sute) zile amendă. Stabileşte suma corespunzătoare unei zile-amendă la cuantumul de 50 (cinci zeci) lei. Pune în vedere inculpatei dispoziţiile art. 63 al.1 Cod penal, în sensul că, neexecutarea cu rea-credinţă în tot sau în parte a amenzii atrage înlocuirea numărului de zile amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile de închisoare. Admite în parte acţiunile civile formulate de părţile civile: P.C.A.V., B.C.A. şi G.D.R. şi obligă pe inculpată la plata către acestea a sumelor de câte 5.000 lei, cu titlul de despăgubiri pentru daune morale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 05 iulie 2017”, se arată în hotărârea Judecătoriei Gurahonț.Fosta șefă a APIA Gurahonț a declarat apel împotriva hotărârii Judecătoriei Gurahonț. Primul termen al apelului a fost stabilit pentru 12 septembrie la Curtea de Apel Timișoara.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor