Ghici cine vine… în politica arădeană

De Simion Todoca
Noua Dreaptă se transformă în partid Foto: JA
Noua Dreaptă se transformă în partid Foto: JA
Legea care permite înfiinţarea unui partid de către trei membri fondatori face numeroşi „pui” pe scena politică arădeană.

În urma adoptării legii care permite înfiinţarea partidelor politice de către trei membri fondatori, au fost înregistrate la Tribunalul Municipiului Bucureşti 10 cereri. Jumătate dintre ele sunt de interes regional, cum ar fi cele din Bucureşti sau Muscel, în timp ce celelalte au ambiţii de nivel naţional. Dintre acestea, unele au deja la Arad organizaţii închegate, iar altele urmează să fie înfiinţate. Spre exemplu, Partidul Noua Dreaptă există deja, fiind, de fapt, vorba despre transformarea în partid politic a Societăţii Noua Dreaptă, care funcţionează de ani buni. De circa doi ani au avut loc repetate dezbateri pe tema transformării în partid, existând opinii pro şi contra. De fapt, dosarul pentru înfiinţarea partidului a fost depus cu mult înainte de adoptarea legii, însă judecarea lui a fost tergiversată. Din acest motiv, probabil, s-a depus un alt dosar, în baza noii legi. Un alt partid care are deja filială, deşi încă nu este înscris în registru, este Partidul M10, al Monicăi Macovei. Şi M10 îndeplinea toate condiţiile de înscriere conform vechii legi. O altă noutate certă pe scena arădeană va fi Partidul Naţional Democrat, format de către parlamentarii demisionari din PP-DD, printre care şi Ştefan Dalca. Mai ales acum, că s-a decis desfiinţarea PP-DD, prin fuziune prin absorbţie cu UNPR, Dalca va fi urmat în noul partid de suficient de mulţi membri. Se va înfiinţa, deasemenea, PCR- Partidul Comunist Român, însă înfiinţarea unei filiale la Arad depinde, se pare, de Mihai Lelik, preşedintele PAS (Partidul Alianţa Socialistă), care şi-a schimbat numele în Partidul Socialist Român (PSR). Lelik are de ales între PSR sau a trece, împreună cu fostul preşedinte PAS, Constantin Rotaru, la PCR. Acesta, pe când era preşedinte, militase pentru schimbarea numelui partidului în PCR, însă nu a avut suficienţi adepţi. În fine, lista noutăţilor este închisă de Partidul România Unită, a lui Bogdan Diaconu, care la Arad este deja funcţional. Cel mai probabil, după închiderea listelor de candidaţi ale partidelor la alegerile locale, vor mai apărea şi alte partide înfiinţate peste noapte. Aşteptăm cu interes.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !