Grefierii arădeni, protest în stradă

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
13Comentarii
Grefierii arădeni, protest în stradă
© FOTO: A.G.
Grefierii arădeni s-au alăturat colegilor din toată ţara care au ieşit în stradă.

Vor normarea muncii, vor echitate salarială, vor ore suplimentare plătite şi vor… înţelegere din partea Ministerului Justiţiei. Grefierii din toată ţara au ieşit în stradă pentru a-şi face cunoscutele doleanţele. În faţa Ministerului Justiţiei a fost organizat chiar un protest amplu, la care au participat sute de grefieri din toată ţara. Iar cei care nu s-au dus până în capitală au ales să protesteze în faţa instanţelor în care lucrează. Sute de instanţe din ţară au fost „flancate” de grefierii ieşiţi la protest. La fel s-a întâmplat şi la Arad, acolo unde grefierii Judecătoriei şi Tribunalului au ieşit în stradă şi şi-au manifestat nemulţumirile faţă de sistem.

„Nu ne sunt plătite orele suplimentare şi nici nu ne putem lua zile libere din cauza volumului foarte mare de muncă. Totodată, suntem nemulţumiţi de inechităţile salariale din sistem. De exemplu, două persoane care au acelaşi grad, aceeaşi vechime au salarii diferite. Nu ştim cum, nu ştim de ce, dar se întâmplă acest lucru”, a spus Iuliana Iura, lider sindical al grefierilor din Arad. „Din fericire, nu ne putem plânge de condiţiile de muncă, de spaţiile în care lucrăm. Spre deosebire de alte instanţă din ţară, la noi e curăţenie, e organizare, avem spaţiu. Singurele noastre nemulţumiri se referă la sistem”, a mai spus liderul de sindicat.

Protestul grefierilor arădeni a fost unul spontan, neorganizat. „Am decis să ieşim şi noi în stradă când am văzut că alţi grefieri de la zeci de instanţe au ieşit să protesteze. Aşteptăm ecourile acţiunilor de astăzi şi, în funcţie de asta, vom decide ce vom face mai departe”, a mai spus Iuliana Iura.

Fără Ordin

O altă nemulţumire a grefierilor arădeni se referă la faptul că sunt singura categorie de angajaţi din Ministerul Justiţiei care nu beneficiază de un organism central care să se ocupe de cariera, atribuţiile şi regulamentele acestei categorii profesionale. „Timp de cinci ani de zile a fost tergiversată înfiinţarea acestui ordin. Într-un final, a fost respinsă. Având un Ordin Naţional al Grefierilor, am avea un organism care să se ocupe de noi. Din păcate, înfiinţarea lui a fost respinsă”, a mai punctat liderul sindical.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor