Hotii fac inca legea in Arad

De Alin Gherasim
22Comentarii
Continuă seria furturilor cu autori necunoscuţi
Continuă seria furturilor cu autori necunoscuţi
După publicarea materialului „Poliţia jură că nu se fură”, arădenii au contactat redacţia pentru a sesiza alte furturi nerezolvate.

ARAD. A fost nevoie de un imbold jurnalistic pentru ca arădenii să reacţioneze. După ce ziarul nostru a publicat marţi „Poliţia jură că nu se fură”, material în care prezentam mai multe furturi săvârşite pe raza municipiului care nu au fost rezolvate de poliţişti, locuitorii Aradului au reacţionat. Statisticile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad par tot mai false pe zi ce trece. Pentru că realitatea din oraş pare a fi cu totul alta. Oamenii legii nu au comentat acuzele venite dinspre cetăţeni decât cu o declaraţie goală, fadă şi, se pare, nereală: „furturile din locuinţe au scăzut cu 26 la sută în anul 2014 faţă de 2013”. După cum am precizat deja, arădenii au început să contacteze redacţia sau să lase comentarii pe www.aradon.ro faţă de realitatea crudă: furturile sunt tot mai multe şi nerezolvate.

„În luna noiembrie, când era mai ger, casa din Pârneava a răposaţilor mei a fost spartă! (Răposaţii – n.r.) au murit de 4, respectiv 5 ani, la o etate de peste 80 ani. Ce se putea fura dintr-o casă bătrânească? Râsu’ – plânsu’: perne, dune, plapume, metale la kilogram, mă rog, asta este! Casă nelocuită. Era logic că va urma, mai devreme sau mai târziu! Bieţii de miliţieni au venit, erau -12 grade Celsius. Fără să vadă (pagubele – n.r.), pe capota maşinii de serviciu au făcut un fel de proces verbal! Cu ce pretenţii avem, adică ce daune declarăm? Buun! A doua zi dimineaţă vine <echipa operativă> (haideţi la 7 dimineaţa că ieşim din tură şi ne ajunge toată noaptea! 15-20 de poze şi sfat <părintesc>: ori vindeţi, ori montaţi camere video! Altfel va urma mai departe, adică ne-au încurajat! (alte furturi – n.r.). Nu o luare de amprentă, nu o urmă de încălţăminte (era plin de ele). Nici în ziua de azi nu am primit măcar cel mai mic răspuns! Bineînţeles că va fi A.N (autori necunoscuţi – n.r.)! Trăiască hoţii! Aşa se trăieşte <bine>!”, ne spune un cititor. Menţionăm că declaraţia este integrală a lui şi nu am intervenit să o modificăm.

O altă sesizare

O altă sesizare privind un furt a fost primită de redacţia noastră la telefonul cititorului. Un arădean care locuieşte pe strada Cocorilor, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, ne-a împărtăşit şi păţania prin care a trecut el. „Nu doar în Aradul Nou şi în Pârneava se fură, ci în tot oraşul”, şi-a început arădeanul declaraţia. „Locuiesc pe strada Cocorilor, iar în această zonă, respectiv pe străzile Cocorilor, Vrabiei şi Cucului, hoţia e în floare. Nu vorbim doar despre capacele de canal, care au dispărut trei într-o săptămână, vorbim de furturi din curtea sau casa omului. De exemplu, la mine au intrat în curte şi au furat un transformator. Am depus plângere la Poliţie, dar nu s-a întâmplat nimic. Am fost chemat la declaraţii, dar cam atât”, spune arădeanul. Acesta aruncă o altă acuzaţie gravă asupra poliţiştilor.

„Înainte de acest furt a mai existat o tentativă. Am prins hoţii la mine în curte, în timp ce încercau să fure. Dar s-au speriat şi au fugit, au sărit gardul. Am sunat la Poliţie şi am anunţat că am prins hoţi la mine în curte. M-au întrebat dacă mi-a furat ceva şi le-am spus că i-am prins înainte să fure. Poliţiştii mi-au spus că o să vină mai târziu, dacă tot nu mi-au furat nimic. Dar, până la urmă, nu au mai ajuns deloc”, ne spune arădeanul.

Şi altele

Potrivit sesizării venite de pe strada Cocorilor, furtul de la cel care ne-a contactat nu a fost singurul. „Multe alte case au căzut pradă hoţilor în această zonă. Dintr-o casă care nu este locuită hoţii au furat tot, absolut tot. Clădirea respectivă este goală. Nici în acel caz nu au fost găsiţi hoţii”, ne-a mai spus arădeanul.

Sesizaţi întâmplarea

Numărul furturilor nerezolvate de Poliţie este tot mai mare pe zi ce trece. Pentru a demonstra că statisticile IPJ sunt mincinoase, pentru a face publice întâmplările voastre, ale cititorilor noştri, dar şi pentru a convinge poliţiştii să îşi facă meseria şi să rezolve cazurile de furt, îi sfătuim pe toţi arădenii să ne contacteze şi să ne spună problemele lor. Vom continua seria dezvăluirilor furturilor cu autor necunoscut pe măsură ce vom primi sesizări de la dumneavoastră.

Taguri: , , , ,


22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor