În „Salon” cu noul preşedinte

De Vasile Filip
1Comentariu
La vernisajul expoziţiei
La vernisajul expoziţiei
La Sala „Clio” s-a deschis „Salonul de acuarelă” al Asociaţiei „Ion Andreescu”.

Vernisajul „Salonului de acuarelă” al Asociaţiei „Ion Andreescu”, desfăşurat miercuri-seară, în Sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad, a fost unul deosebit. În primul rând pentru că este primul eveniment expoziţional după recentele alegeri ce au avut loc în cadrul Asociaţiei. În al doilea rând, expoziţia nu a mai fost prezentată, tradiţional, de un critic de artă ci a fost deschisă printr-un schimb „ştafetă” de între fostul preşedinte – Maria Furnea – şi actualul preşedinte al artiştilor plastici din cadrul Asociaţiei „Ion Andreescu” – Ina Pricop.
Aşa se face că participanţii au avut parte de un moment ceva mai oficial, în care Maria Furnea – devenită membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (motiv pentru care a şi demisionat din funcţie) – a arătat câteva din realizările obţinute în cei 13 ani cât a fost în fruntea „cenacliştilor”, dar şi câteva regrete, „neîmpliniri” asupra cărora crede se va apleaca urmaşa sa. A fost şi momentul în care a făcut o scurtă prezentare a noului preşedinte, Ina Pricop. Tânăra artistă şi-a luat „rolul” în primire dezvăluind, colegilor de breaslă şi iubitorilor de artă prezenţi, câteva dintre proiectele pe care le are în vedere: promovarea imaginii Asociaţiei „Ion Andreescu” (pagină facebook, site, catalog), creşterea calităţii expoziţiilor în judeţ şi în ţară iar apoi „să ne facem cunoscuţi şi peste hotare prin promovarea unor colaborări cu asociaţii similare din alte ţări”), etc.
Şi, nu în ultimul rând, i-a numit pe cei 12 artişti plastici care expun în „Salon” aproximativ 80 de lucrări (foarte multe flori, peisaje, citadine şi câteva…portrete).

Expozanţi

În cadrul „Salonului de acuarelă” de la Sala „Clio” veţi descoperi lucrări semnate de: Florica Lazăr, Iudith Csernyansky, Elena Apostol, Pavel Jurik, Daniel Birău, Kolumban Zsolt, Daniela Kovacs, Maya Baranyai, Ecaterina Laukom, Ana Toth, Alfred Kolozsvary, Marius Burlan (vicepreşedintele Asociaţiei)1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor