Investitii importante in apa si canalizare in Podgorie

De Alin Gherasim
În vizită pe şantier FOTO: JA
În vizită pe şantier FOTO: JA
ARAD. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad (CJA), Nicolae Ioţcu, a vizitat şantierele din Podgoria Aradului în care se efectuează lucrări de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare, lucrări cuprinse în master-planul judeţean. Prima oprire a fost la lucrarea de aducţiune Vladimirescu-Ghioroc, acolo unde o conductă de 17 kilometri va duce apa spre Podgorie.

„Lucrările au fost contractate în acest an şi cu siguranţă vor fi finalizate înainte de termenul prevăzut în contract. Odată cu realizarea acestei aducţiuni, vom lega municipiul Arad şi localitatea Vladimirescu de Podgoria Arad în ceea ce priveşte alimentarea cu apă”, a declarat Ioţcu.

Următoarea vizită a fost făcută pe şantierele din oraşul Lipova, acolo unde se efectuează lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare pe 69 de străzi, valoarea proiectului fiind de 10 milioane de lei. Aici preşedintele CJA a atras atenţia, însă, asupra situaţiei drumurilor, care sunt un dezastru.

„Consiliul Județean și-a asumat responsabilitatea extinderii rețelelor de apă și de canalizare, pentru a ridica orașul Lipova la un standard de modernizare cât mai aproape de cel european. Dar, de asemenea, de o importanță capitală este și modernizarea rutieră a orașului. Din păcate, proiectul privind reabilitarea străzilor din oraşul Lipova, derulat în exclusivitate de administraţia locală, nu este tratat cu aceeași seriozitate, deși fonduri există. Primăria oraşului Lipova riscă să piardă cei 8 milioane de euro, bani alocaţi în anul 2011 de Uniunea Europeană. Consecinţele vor fi foarte mari deoarece UE va face demersuri pentru recuperarea investiţiilor deja realizate. Cred că Lipova este singura localitate din județ unde sunt fonduri pentru investiții, iar acestea nu sunt folosite”, a spus preşedintele CJA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !