Ion Stan: revoltele ar fi izbucnit şi fără tragedia din clubul Colectiv

De Simion Todoca
Ion Stan: revoltele ar fi izbucnit şi fără tragedia din clubul Colectiv
Preşedintele Partidului Noua Republică Arad, Ion Stan, consideră că şi dacă nu ar fi avut loc tragedia de la clubul Colectiv protestele de amploare din ţară ar fi fost inevitabile, nemulţumirile acumulându-se pe parcursul anilor marcaţi de corupţie şi sărăcie.

„Toate nenorocirile, de mari proporţii sau aproape insensizabile pe moment, dar catastrofale prin cumulare în timp, prin care au trecut românii de un sfert de veac încoace, au avut ca principală cauză sărăcia. Sărăcia aduce disperarea celor care trăiesc în mizeria socială a fiecarei zile, creşte numarul infracţiunilor, pentru a supravieţui, ademeneşte omul spre mijloace de creştere sau completare a veniturilor, cum ar fi jocurile de noroc, rezultatul fiind, în proporţie de aproape 100% o şi mai mare sărăcie. Din cauza sărăciei creşte rata îmbolnăvirilor , deceselor, accidentelor. Avem farmacii la fiecare colţ de stradă, dar nimeni nu a făcut nimic pentru prevenţie, nu a fost şi nu este nicio strategie pentru menţinerea stării de sănătate a oamenilor. Ne îndopăm cu medicamente scumpe, de multe ori contrafăcute, care ne îmbolnăvesc şi mai rău, sau, chiar dacă sunt bune, uneori sunt contraindicate pentru afecţiunile de care suferim, pentru că medicii ne-au greşit tratamentul. Medicii care ştiu ce tratament ar trebui să urmăm au fost goniţi din ţară, i-au gonit sărăcia, salariile de mizerie.
Sărăcia duce la scăderea nivelului educaţiei, dar şi a demografiei, în schimb cresc ura, intoleranţa şi revolta. Cine ne-a adus sărăcia? Cine ne-a adus în acesta stare? Cine a vândut bogaţiile acestei ţări?
Poate găsim câteva răspunsuri în aceste zile. Avem sistemul securisto-kaghebist rămas în funcţiune după aşa zisa revoluţie , dezvoltată şi crescută pe spatele neamului românesc. Cum scăpam de saracie? Poate vom avea un răspuns după ce scăpăm de sistem, după ce îl înlocuim cu unul responsabil pentru soarta naţiunii”, spune Ion Stan.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !