Lecție despre Holocaust la „Moise Nicoară”

De Monica Ardelean
5Comentarii
Lecție despre Holocaust la „Moise Nicoară”
Vineri, 9 octombrie, la Colegiului Național „ Moise Nicoară” , elevii colegiului au avut posibilitatea de a se informa asupra fenomenului Holocaustului.

Sub coordonarea profesorilor Maria Haș și Tătar Florin care au creat un mediu propice desfășurării expoziției, elevii: Moț Vlad (din clasa a IX-a F), Arsenov Roan (din clasa a XII-a A), Julean David, Andronic Tudor, Mițiți Ionuț, Bortiș Ramsey Elizabeth (din clasa a XI-a F), au organizat o mică expoziție pe această temă. În fața bibliotecii școlii s-au putut găsi cărți despre Holocaust, poze din lagăre precum și obiecte reprezentative pentru acea perioadă. Exponatele au putut fi văzute pe parcursul întregii zile de către toți elevii și profesorii școlii. Expoziția s-a desfășurat sub dictonul: „O experiență uitată riscă să se repete”, iar scopul acesteia a fost acela de a conștientiza elevii de ororile petrecute. Ulterior, doamna profesoară Maria Haș a însoțit două clase de a XII-a la muzeul din Arad, care a avut tema: „Istoria comunității prin colecția muzeului” la care s-au putut vizualiza fotografii și obiecte expuse de membrii comunității evreiești. Cea de a III-a parte a programului de comemorare a Holocaustului s-a desfășurat în incinta Primăriei Arad și a constat în participarea claselor a XI-a D si XII D la lansarea cărții „Comunitatea arădeană și atitudinea față de Holocaust” (1940-1944) scrisă de profesor universitar doctor Grec Marius, decan al Facultății de Istorie din cadrul Universității Vasile Goldiș din Arad.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor