Lovită de fulger, o casă din „Via Carmina” a ars ca o torţă şi s-a făcut scrum

De Vasile Obsitos
Reactualizat la:
Lovită de fulger, o casă din „Via Carmina” a ars ca o torţă şi s-a făcut scrum
© FOTO: Vasile Obsitos
S-a întâmplat luni dimineaţa, în urma unei furtuni năprasnice care s-a abătut asupra Aradulului.

O furtună puternică, pornită în zorii zilei de luni, a făcut prăpăd în cartierul rezidenţial „Via Carmina”, aflat la câţiva kilometri de Arad. Un fulger a aprins acoperişul din lemn al unei case situate la marginea unui şir de vile, iar flăcările s-au extins în câteva secunde, cuprinzând terasa, apoi toată clădirea. În scurt timp, întreaga vilă a devenit o torţă. Propietarul a reuşit să îşi scoată la timp fiica şi soţia din casa cuprinsă de foc, dar din vilă nu a mai rămas nimic.

„A trăsnit în casă şi a luat foc tot. Acoperişul fiind din lemn uscat, focul s-a extins foarte rapid. Am mers până sus în pod să văd dacă pot să fac ceva. Erau fum şi flăcări, nu am putut face nimic. Mi-am laut familia, am fugit afară, am chemat pompierii şi… ăsta-i rezultatul: a ars tot” – spune, neputincios, proprietarul casei distruse.

Pompierii din Detaşamentul Arad au sosit la faţa locului cu trei autospeciale. Pe stradă nu exista niciun hidrant funcţional! Echipele de intervenţie au fost nevoite să ia apă de la o biserică din apropiere. În ciuda intrevenţiei pompierilor, care s-a întins pe perioada a aproximativ două ore, cei 200 de metri pătraţi de construcţie s-au transformat în scrum. Structura din lemn nu a rezistat, iar tavanul s-a prăbuşit. Proprietarii vilei nu au reuşit să salveze nimic. Din nefericire, ei nu au asigurare pe casă, aşa că nu îşi pot recupera paguba.

incendiu-1

incendiu-9

incendiu-11

incendiu-18

incendiu-16

incendiu-30Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor