Macel verde in zona Pancota

De Monica Ardelean
4Comentarii
Macel verde in zona Pancota
63 de duzi, arbori care sunt protejați de lege, au fost puși la pământ pe marginea a două drumuri județene.

Arad. O singură sesizare telefonică și instituțiile de control (Garda de Mediu și Poliția) s-au deplasat pe drumul județean care leagă orașul Pâncota de Caporal Alexa și cel către Măderat. Zeci de duzi de pe marginea drumului au fost puși la pământ. La numărătoare au fost 25 de bucăți între Pâncota și Măderat și 38 între Pâncota și Caporal Alexa. A fost făcută la fața locului o notă de constatare și în cursul zilei de miercuri vor fi continuate cercetările.

Din primele informații obținute, se pare că, din nou, pentru tăiarea acestor pomi nu au fost solicitate toate avizele necesare, caz în care se poate vorbi de dosar penal. În cazul duzilor, chiar și pentru toaletarea lor este nevoie de aprobare din partea Agenției de Protecția Mediului, cu atât mai mult cu cât în cazul de față era vorba de tăierea lor.

Pe terenul CJA

Copacii se aflau pe marginea drumului județean (DJ 792C) și, ca atare, aparțin Consiliului Județean Arad. De ce s-a luat decizia de a-i tăia și dacă aceasta a fost luată, au fost respectați toți pași legali? Cu siguranță în cursul zilei de miercuri, organele de control vor cere și vor primi explicații cu documente pe acest subiect. A fost solicitată aprobarea de la Agenția de Mediu, a fost făcut marcajul copacilor și a fost, mai apoi, primit avizul de exploatare? Întrebări la care cu siguranță se va afla răspunsul. De data aceasta, explicațiile pentru tăieri nu vor fi date de persoane juridice, care au afaceri pe domeniul public (precum situația de la ștrand) ci direct de la o insituție publică, cea care conduce destinele județului.

Nu respectă legea

Dincolo de impactul asupra mediului, aceste decizii pot avea un impact de natură penală asupra decidenților. Lipsa acordului Agenției de Protecția Mediului, sau a unui aviz de la ITRSV poate duce la dosar penal pentru cel responsabil.

Taguri: , , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor