Mai mult verde în Vlaicu

De Valentin Goran
11Comentarii
Mai mult verde în Vlaicu
Peste 6,3 milioane de euro vrea să investească Primăria Arad pentru regenerarea urbană a cartierului Aurel Vlaicu.

Fără dar și poate, una din problemele cele mai stringente ale arădenilor ce trăiesc burdușiți în blocurile comuniste este lipsa spațiului verde și a parcurilor. Praful și noxele, în lipsa unui generator de oxigen care să fie pe post de perdea, ajung fără nicio problemă direct în plămânii oamenilor. De aici, boli, oameni cu fețe triste și capul plecat. La 27 de ani distanță de la căderea comunismului totul este la fel de gri pentru mii de suflete ce locuiesc la bloc.

Primarul Gheorghe Falcă spune acum că va investi în regenerarea urbană a cartierelor municipiului. Pentru regenerarea urbană a cartierului Aurel Vlaicu, Primăria Arad a făcut public faptul că este dispusă să cheltuiască peste 6,3 milioane de euro. În total, atât pe partea dreaptă, cât și pe cea stângă a cartierului, vor fi reabilitați peste 10.000 mp de spațiu verde, dar se vor reabilita și 1.167 de locuri de parcare.

Date concrete

Dar haideți să vedem concret pe ce se vor duce banii europeni. În cartierul Aurel Vlaicu partea stângă vor fi reabilitați 5.046 mp de zonă verde, 594 de locuri de parcare, respectiv 20 de locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități. Vor mai fi reabilitați peste 16.000 mp de parte carosabilă, dar și 946 mp de trotuare. Investiția fiind de peste 2,4 milioane de euro. Pe partea dreaptă a cartierul Aurel Vlaicu, municipalitatea va reabilita peste 4.900 mp de zonă verde, 573 de locuri de parcare, dar și 23 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități. În total, vor fi reabilitați peste 23.000 mp de parte carosabilă și peste 10.000 mp de trotuar. Investiția pentru partea dreaptă este de aproximativ 4 milioane de euro.

17 milioane de euro

Primele documentații care au fost finalizate de proiectanți în acest megaproiect al Primăriei (cel mai mare pe care şi l-a propus edilul în acest mandat) sunt pentru cartierele Alfa – unde investiţia a fost calculată la 9.826.678 de euro, Confecții – 1.441.402 de euro, Vlaicu stânga – 2.442.810 de euro și Vlaicu dreapta – 3.925.487 de euro.

Taguri: , , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor