Marin Lupaș: „Falcă manipulează arădenii cu Monumentul Unirii!”

De Simion Todoca
5Comentarii
Marin Lupaș: „Falcă manipulează arădenii cu Monumentul Unirii!”
Nu cu mult timp în urmă, consilierul municipal independent Marin Lupaș atrăgea atenția asupra faptului că, indiferent ce declară primarul Falcă referitor la locul în care va fi amplasat Monumentul Marii Uniri, Ministerul Culturii nu are nicio cădere să decidă. Acum, Lupaș revine asupra acestui subiect.

„Am atras atenția că primarul Gheorghe Falcă va încerca să manipuleze opinia publică și pe arădeni, să arunce responsabilitatea în cârca Guvernului, respectiv a ministerului de resort. Lucru care, iată, s-a întâmplat întocmai. Nu înțeleg de ce Falcă continuă cu aceste minciuni. De data asta prin intermediul viceprimarului Bibarț. Care vorbea despre un document pe care nu-l prezenta. Este exact așa cum afirmam:nu spune Ministerul Culturii unde să amplasăm un monument, decizia este a comunității locale. Probabil, au răspuns la solicitări venite dinspre Arad, prin care s-a sugerat schimbarea locației, actualmente specificată prin semnăturile primarului Falcă în mijlocul Lacului de la Pădurice. Iar Ministerul le-a transmis că au nevoie de o hotărâre legală în CLM, nu se poate doar prin vorbe goale politicianiste. Dar vă dați seama unde s-a ajuns dacă trimite pe alții să mintă în locul lui? Să spună domnul Falcă adevăratele motive pentru care nu vrea amplasat Monumentul în zona aprobată de peste 10 ani de zile! Poate încurcă o ditamai fântâna arteziană cu care se lăuda în campaniile electorale?”, spune Lupaș.
„Falcă fuge de responsabilitate”

Consilierul independent precizează că în contextul actual rămâne la latitudinea comunității locale unde va fi amplasat Monumentul Marii Uniri. Indiferent de sugestia sculptorului sau ai unor angajați din Ministerul Culturii, Lupaș vrea să afle părerea arădenilor și solicită o dezbatere publică înaintea oricărui vot în Consiliul Local Municipal.

„Nu poate Ministerul, oricare ar fi el, să spună unde să avem un monument în Arad. Nici măcar Falcă nu poate spune. Doar arădenii pot spune asta! De aceea ar trebui să avem o consultare publică înainte de decizia din CLM. Mă îndoiesc că primarul Falcă va avea curajul să facă asta, el de 12 ani de zile nu ține cont de ce spun arădenii, doar îi manipulează, acum și cu schimbarea locației Monumentului ca și în cazul multor alte subiecte importante din Arad”, adaugă consilierul independent.

Piețarilor trebuie să li se ofere o alternativă

În şedinţa de Consiliu din 2014 când s-a votat Regenerarea urbană a Pieței Catedralei, viceprimarul Bognar Levente a recomandat ca, în anumite zile şi în anumite ore, în piaţă să funcţioneze o piaţă volantă cu un comerţ adaptat ambientului. Pentru acest lucru, spune Lupaș, toți consilierii au votat în unanimitate pentru îmbunătățirea aspectului Pieței.

„Mi s-a părut rezonabilă propunerea viceprimarului Bognar, așa se face și în alte oraşe europene. Oricum s-a decis, nu se va înainta cu transformarea pieței până nu se găsește o soluție de reamplasare pentru comercianți, mai ales cei care au concesionate acolo spații și au investit, deci nu doar cei ce vând pe tarabă; a relatat și presa aspectul la începutul anului, poate găsi oricine această informație. Din păcate, Falcă se folosește de subiectul Monumentului pentru a închide gura piețarilor și a insinua că altcineva decide soarta lor. Absurd! Soarta lor este în mâinile lor, nu ale politicienilor de la București sau de la PNL”, concluzionează Marin Lupaș.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor