Meseria-i brăţară de aur

De Vasile Filip
Meseria-i brăţară de aur
Săptămâna aceasta a fost „Săptămâna meseriilor” la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”.

„Săptămâna meseriilor” a debutat cu mare entuziasm la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, unde elevii claselor a VIII-a din municipiu și județ au participat la o serie de activități în vederea familiarizării cu învățământul profesional și tehnic.

Aproximativ 120 de elevi au primit informații referitoare la modul de organizare și funcționare a învățământului profesional și tehnic, condițiile de acces, precum și beneficiile acestei forme de învățământ.

Evenimentul s-a desfășurat în Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” și a început prin cuvântul de deschidere al directorului şcolii, ing. prof. Michaela Borza, ulterior fiind susținută și o prezentare de către d-na Lolita Mallinger, reprezentanta Asociației Economice Germano-Română DRW Arad. În cadrul parteneriatului cu această școală, asociația susține și promovează sistemul de şcolarizare profesională de tip german în rândul firmelor din județul Arad.

Ofertă educaţională

Doamna director a prezentat elevilor oferta educațională pe domenii și calificări pentru anul școlar 2016 – 2017, încurajându-i să urmeze învățământul profesional cu durata de 3 ani, argumentând cu cerința pieței muncii și solicitările agenților economici din județ. Au fost evidențiate facilitățile învățământului profesional cu durata de 3 ani: bursa profesională de 200 lei/lună oferită de la bugetul de stat, la care se adaugă o bursă suplimentară de 200 lei/lună, acordată de agenții economici parteneri pentru calificările profesionale: „Mecanic utilaje și instalații în industrie”, „Operator la mașini cu comandă numerică”, „Sudor” și „Electromecanic utilaje și instalații industriale”. Iar d-na Mallinger a evidențiat faptul că, pe lângă aceste facilități financiare din timpul școlarizării, agenții economici oferă posibilitatea angajării după absolvire.

Vizite şi demonstraţii

Activitatea a continuat cu vizitarea spațiilor școlare, a cabinetelor, laboratoarelor și a atelierelor de instruire practică, dotate la standarde europene și prin sprijinul acordat de agenții economici parteneri: SC ASTRA RAIL Industries, SC TAKATA România, SC SYSMEC, TECHRUS, ROBAC, SC ARO STAHL Product . Participanții au avut posibilitatea de a se implica în activități demonstrative: prelucrarea pe strunguri și mașini de frezat cu comandă numerică, proiectare în 2D și 3D.

Oportunităţi

La final, organizatorii au pus accentul pe continuarea studiilor în învățământul liceal și postliceal, evidențiind multiplele oportunități pe care le pot avea absolvenții învățământului profesional și tehnic.

saptamana meseriilor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !