Mieii au fost scoși pe tarabe

De Valentin Goran
Reactualizat la:
4Comentarii
Mieii au fost scoși pe tarabe
Carnea de miel se vinde în două piețe din municipiu la prețuri mai mici față de cele de anul trecut.

ARAD. A început aglomerația, agitația, nervii și febra cumpărăturilor de Paști. Piețele și supermarket-urile încep să devină tot mai aglomerate. Arădenii au început să facă cumpărăturile pentru sărbătoarea pascală sau, în unele cazuri, doar se interesează de prețuri, pentru a-și calcula dacă se încadrează sau nu în bugetul alocat. Comercianții arădeni au scos pe tarabe marfa, în speranța unor profituri mai consistente. Și nelipsitul miel care va fi pe masa festivă de Paști a majorității arădenilor. A scăzut la carnea de miel, psihologic, prețul cu 1 leu față de anul trecut și, dacă ne raportăm la 2013, prețul e mai mic chiar cu 4 lei, în încercarea de a-și convinge clienții să cumpere marfa. Pe cei care doresc să aibă pe masa de Paști carnea de miel tradițională, îi informăm că în piețele arădene pentru kilogramul de carcasă de miel trebuie să scoată din buzunar 24-25 lei.
Pe raza municipiului au fost autorizate doar două locuri în care carnea de miel poate fi comercializată la carcasă: în halele agroalimentare din Piața „Mihai Viteazul” și Piața Catedralei. În piețele județului, mielul poate fi vândut doar viu. În acest sens, DSVSA a autorizat ca mieii să poată fi cumpărați din piețele: Pâncota, Beliu, Chișineu-Criș și Hălmagiu. La prețul de 13-15 lei kilogramul. Dacă arădenii optează pentru carnea de miel din magazine, trebuie să știe că prețurile sunt mai ridicate: 26-29 lei pentru un kilogram.

20 de lei o pulpă

Comercianții vând și bucăți din carcasă, la cererea clienților și pentru a fi siguri că nu rămân cu marfa nevândută. Un calcul simplu ne arată că o pulpă de miel care are în jur de un kilogram costă aproximativ 20 lei. O jumătate de carcasă de miel de aproximativ 7 kilograme, poate să coste până la 180 lei. Când vorbim de o carcasă întreagă care poate cântări între 5 și 13 kilograme, prețul poate urca până la 325 de lei, însă desigur comercianții mai pot lăsa din preț când e vorba de o carcasă întreagă.

Mieii în țară

În județul vecin, Timiș, carcasa de miel se vinde cu prețuri între 20 și 25 lei kilogramul, în timp ce mieii vii sunt comercializați cu prețuri ce pornesc de la 12 lei kilogramul. În pieţele din Deva, un kilogram de carne de miel este vândut cu 28 de lei, în timp ce în supermarketuri prețul este de 29 de lei. La Iași, un kilogram de carne de miel costă 25 de lei. În supermarketurile și hipermarketurile din Iași se vinde spre exemplu, o caserolă cu cotlet de miel de 600 de grame la 18 lei, iar aceeași cantitate de spate cu os costă 20 de lei. În capitala țării, un kilogram de carne de miel costă, în pieţe, între 20 şi 28 de lei, în timp ce în unele supermarketuri ajunge chiar și la 37 de lei, prețurile fiind similare celor de anul trecut. Mielul viu, cumpărat direct de la crescători, se vinde cu prețuri cuprinse între 9 și 15 lei kilogramul. Constănţenii pot cumpăra carnea de miel cu 23 de lei kilogramul, la fel ca și anul trecut.

Miel din Noua Zeelandă

Miel vândut în țară la un preț de top! Există și situații în care prețurile din supermarketuri le depășesc mult pe cele din piețe. Astfel, un supermarket vinde cotlet de miel cu coaste cu 87,99 lei kilogramul, în oferta publicată pe site-ul magazinului precizându-se că este vorba despre miei din Noua Zeelandă.

Taguri: , , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor