Sarbatorindu-l pe artist

De Vasile Filip
Reactualizat la:
foto Vasile Filip
foto Vasile Filip
La vernisajul expoziției „Takacs 60” și lansarea albumului „Pictura. Sculptura. Mihai Takacs”

ARAD. Un numeros public a ținut să fie prezent, joi seara, în sala Ovidiu Maitec a Muzeului de Artă, la vernisajul „personalei” artistului plastic arădean Mihai Takacs, mai ales că expoziția era una deosebită – deschisă la aniversarea de 60 de ani a maestrului – și se lansa un album dedicat personalităţii acestuia.

Participanții au fost primiți într-o atmosferă mirifică oferită de cvartetul de coarde „Euterpe” al Filarmonicii arădene. Sărbătoritul și-a întâmpinat oaspeții la intrare. Multe felicitări, cadouri, pupături și… foarte mulți prieteni ori simpli iubitori de artă, care veneau în valuri. În câteva minute sala a fost plină ochi și căldura (degajată de atâtea suflete) devenea din ce în ce mai greu de suportat. A fost și unul dintre motivele pentru care ziaristul Andrei Ando (în calitate de moderator și autor al albumului) a adunat prezentatorii pentru deschidere. S-a mizat și pe faptul că numai în acest fel îl puteau scoate pe artist dintre admiratori. Și așa s-a întâmplat.

Cuvintele au fost scute și la obiect – chiar dacă unii s-au mai lustruit între dânșii cu plăcut gâdilitoare superlative. S-a vorbit despre Takacs omul, artistul, arădeanul împătimit, despre albumul proaspăt ieșit de sub tipar și bineînțeles, cu toții, i-au urat „La mulți ani”.

Au venit la microfon: Andrei Ando (Mihai Takacs este „un prieten bun, un om bun, un artist adevărat” și „faptul că suntem într-un număr atât de mare este că ne bucurăm de fructul creației sale”), Peter Hugel, directorul Complexului Muzeal Arad („eveniment absolut excepțional” ), Gheorghe Falcă, primarul Aradului („a transferat, către noi, prin arta lui, multă frumusețe”), Ana Maria Dragoș, directorul Centrului Cultural Județean („mă bucur că am contribuit și eu la realizarea albumului”), prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Universității „A. Vlaicu” („am un sentiment reconfortant că mai este lume bună în Arad”, „rar se întâmplă ca un eveniment să polarizeze un asemenea interes” iar „Aradul este un pastel cu culoarea din sufletul artistului”), Levente Bognar, viceprimarul Aradului („prin ceea ce ai creat am văzut altfel orașul”), Gheorghe Schwartz („el s-a născut cu simțul culorii”).

Artistul Mihai Takacs, care se poate lăuda cu un număr impresionat de expoziţii (personale sau de grup) deschise în ţară şi peste hotare, a venit, puternic emoționat, la microfon: „Nu mi s-a întâmplat în viața mea să văd atâta lume la vernisaj. Nu sunt cuvinte ca să vă mulțumesc. Vă iubesc foarte mult!”.

Cum evenimentul era chiar în ziua lui de naștere (născut în 23 ianuarie 1954, la Șilindia), în final întreaga sală a cântat „La mulți ani” pentru Mihai Takacs.

Îi transmitem și noi o urare: sănătate, bucurii și putere de creație întru mulți și mulți ani!

Tombolă

La intrarea în sală toți participanții au primit câte un bilet de tombolă. Extragerea a fost făcută de micuța Tia, nepoata artistului. Iar cei trei câștigători s-au ales cu câte un album „Pictura. Sculptura. Mihai Takacs”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !