Mită de 400 de euro la DGASPC Arad?

De Diana Dutu
11Comentarii
Mită de 400 de euro
Mită de 400 de euro
Banii ar fi fost daţi unui angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad pentru a „rezolva” două dosare de handicap.

Acuze grave la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad. Un angajat al instituţiei este învinuit că ar fi primit 400 euro mită pentru a „rezolva” două dosare de handicap. Adică pentru a interveni acolo unde trebuie astfel încât două persoane care nu întruneau condiţiile legale pentru a fi încadrate într-un anumit grad de handicap să-şi îndeplinească „visul” de a deveni (scriptic) handicapate, cu toate beneficiile şi facilităţile care decurg din acest statut. Cei 400 de euro ar fi fost daţi/primiţi, cu speranţa că totul se va rezolva conform înţelegerii. Dar se pare că învoiala nu a fost respectată: cele două persoane nu au primit aprobare pentru a fi declarate cu… handicapul dorit. Şi, în ciuda faptului că înţelegerea a picat, banii nu au fost returnaţi. Carevasăzică, omul a rămas şi fără bani, şi fără handicap.

În consecinţă, persoana „păgubită” a reclamat situaţia conducerii DGASPC Arad. Şi astfel s-a declanşat o anchetă internă. Confirmă întreaga poveste Consiliul Judeţean Arad (în subordinea căruia se află Direcţia), prin vocea lui Cristian Drăgan, administratorul judeţului: „Cercetarea continuă la nivelul instituţiei. Persoana care a depus plângerea a revenit şi, fără prea multe detalii, şi-a retras-o. Nu ştim din ce motive, nu înţelegem de ce şi-a retras plângerea. Dar ancheta disciplinară internă continuă pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Dacă se adevereşte că angajatul Direcţiei a luat mită, vom merge mai departe cu plângerea, spre organele competente” – a declarat Cristian Drăgan pentru Jurnal arădean/ Aradon.

Taguri: , , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor