Moldovan şi Răchită au dus cazul Trifa la CEDO!

De Ioana Costas
5Comentarii
Moldovan şi Răchită au dus cazul Trifa la CEDO!
Îşi caută dreaptatea la Strasbourg! Şi-au susţinut nevinovăţia de când au fost arestaţi, iar acum au ajuns la CEDO.

Au ajuns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi speră ca aici să se facă dreptate! Florin Moldovan şi Ovidiu Răchită şi-au susţinut nevinovăţia de când au fost arestaţi pentru uciderea lui Traian Trifa, iar acum şi-au adus cazul la Curtea de la Strasbourg. Cazul Traian Trifa a fost îndelung mediatizat din momentul în care trupul neînsufleţit al acestuia a fost găsit pe malul Mureşului, în zona Micălaca în mai 2004. De atunci şi până în vara lui 2009 nu s-au stabilit suspecţii, nu s-a făcut vreo arestare. Brusc, după mai bine de cinci ani de la moarte lui Traian Trifa, un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a propus spre arestare pe Florin Moldovan şi Ovidiu Răchită pentru comiterea crimei. În primă instanţă, Florin Moldovan a fost achitat, iar Ovidiu Răchită a fost condamnat la 15 ani de închisoare, iar în urma recursului, Moldovan a primit 18 ani de închisoare, iar Răchită 20.

La CEDO

Acum şi-au trimis dosarele la CEDO şi spun că această instanţă este ultima în care îşi pun speranţele. Speranţe de a li se face dreptate. Dosarul lui Florin Moldovan a fost acceptat de către judecătorii CEDO, în timp ce cel al lui Ovidiu Răchită a fost declarat inadmisibil pe anumite articole. Dosarul lui Răchită, însă, nu a plecat de la CEDO, se află tot acolo, în Marea Cameră. Aici se va decide dacă dosarul lui va fi sau nu acceptat. Curtea Europeană a Drepturilor Omului examinează plângerile (numite cereri), introduse de către persoane individuale sau, mai rar, de către state. Dacă CEDO constată că un stat membru a încălcat unul sau mai multe drepturi şi garanţii, ea va adopta o hotărâre. Această hotărâre este obligatorie şi trebuie să fie executată de ţara vizată. Cererea se poate introduce în faţa Curţii, dacă persoane individuale au fost în mod personal şi direct victime a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţia Drepturilor Omului sau în protocoalele sale.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor