Municipiul Arad, consiliat pe teme digitale

De Diana Dutu
1Comentariu
Municipiul Arad, consiliat pe teme digitale
Oraşul nostru e unul din cele 15 din Europa, selectate în programul Provocarea Oraşelor Digitale, al Comisiei Europene.

Municipul va beneficia, în următoarele 14-18 luni, de servicii de consultanţă personalizate în proiectarea şi implementarea strategiei locale de transformare digitală. Asta pentru că Aradul a fost selectat de către Comisia Europeană între cele 15 oraşe din Europa beneficiare ale programului „Digital Cities Challenge” (Provocarea Oraşelor Digitale), un program menit să ajute localităţile să promoveze utilizarea tehnologiilor avansate. „Selectarea oraşului nostru a fost determinată de potenţialul neexploatat de digitalizare, de paşii deja făcuţi şi de faptul că demonstrează un angajament ferm de a implica actorii locali interesaţi în trans­­­­formare” – se arată într-un comunicat al Municipalităţii.

Colaborare locală
Primăria Arad a fost susţinută, în demersul său, de Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, U­­niversitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad. „O cerinţă a acestui proiect este ca transformarea digitală a Municipiului Arad să nu fie rezultatul doar efortului singular al unui singur participant, ci este nevoie de o colaborare locală între toate părţile interesate, publice şi private, astfel ca împreună să lansăm acţiuni de suport care să acopere o gamă largă de sectoare şi teme” – precizează reprezentanţii Municipalităţii.

Serviciile
Serviciile de consultanţă ce vor fi furnizate municipiului Arad vor cuprinde: consultanţă şi sprijin specializat de la experţi internaţionali, acces la instrumente de lucru, acces la sesiuni unice şi inovatoare de instruire în domeniul digitalizării, dialogul cu alte oraşe din Europa pentru a face schimb de idei, experienţe şi bune practici în domeniul digitalizării, acces la reţele şi platforme europene.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor