Noua Dreapta condamna scoaterea religiei din scoli

De Simion Todoca
37Comentarii
Noua Dreaptă sprijină predarea religiei în şcoli Foto : JA
Noua Dreaptă sprijină predarea religiei în şcoli Foto : JA
ARAD. Societatea Noua Dreaptă Arad consideră că eliminarea orelor de religie din programa şcolară constituie un atac la identitatea naţională.

„Este un atentat la educaţia tinerilor, la devenirea lor ca români. Oricât de mult s-ar încerca inocularea respectului faţă de lege, niciodată rezultatele nu sunt cele scontate dacă legea nu este fundamentată pe divinitate. Or, aceasta se face de la cea mai fragedă vârstă”, spune preşedintele Noua Dreaptă Arad, Angel Popescu. La conferinţa de presă a fost prezent şi un invitat special, Adrian Hulea, licenţiat al facultăţii de Teologie, care a prezentat argumente pentru menţinerea orelor de religie. Argumente nu doar de ordin religios şi patriotic- naţional, ci şi juridice. Mai exact, la începutul anului şcolar religia era cuprinsă ca materie în programa curriculară, iar renunţarea acum, ar însemna anularea notelor obţinute de către elevi pe parcurs, ceea ce ar însemna un grav abuz. Până la luarea unei decizii definitive de către Parlament, trebuie respectate drepturile profesorilor de religie şi nu apărate interesele unor atei care nu se ştie pe cine reprezintă, susţine Noua Dreaptă. Demersul acestora, spune Adrian Hulea, a fost întemeiat pe o mare minciună, aceea că, fiind obligat să participe la orele de religie, elevului nu i se respectă dreptul de a lege. Or, dimpotrivă, elevul, prin intermediul părinţilor, putea să aleagă religia şi chiar putea să nu participe deloc.37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor